Tunceli'de av izni tartışma yaratmıştı: Bir yaban keçisi vurulmuş hâlde can çekişirken bulundu

Tunceli'de ABD'li bir iş insanının yaban keçisi vurmak için özel izin alması tepki toplamış, tepkiler üzerine izin iptal edilmişti. Dün ise Tunceli'de vurulan bir yaban keçisinin görüntüleri paylaşıldı...

Bradley Garrett Van Hoose adlı bir ABD’li iş insanına, Tunceli’de 50 mermi ile yaban geçisi avlanma izni verilmişti. İzin, 7 ile 13 Aralık tarihleri arasını kapsıyordu. Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, av iznine tepki göstererek “Bu özel izin iptal edilsin. Biz o tarihlerde burada olacağız” demişti. Olay kamuoyuna yansımış ve kamuoyunda geniş tepki toplamıştı. Bunun üzerine av izni iptal edilmişti.

Dün ise Tunceli’de bir yaban keçisi iki kurşunla vurularak öldürüldü. Bir Instagram hesabında paylaşılan videoda, keçinin can çekiştiği ve acı içinde olduğu görüldü.

"3 yaşında, avcılardan kaçmış ama başaramamış"

Doğa mücadelesiyle tanınan CNN Türk programcısı Güven İslamoğlu, Instagram paylaşımını sosyal medya hesabında paylaşarak, “Yazıktır günahtır. Tunceli’de 2 kurşunla vurulmuş dağ keçisinin son anları. Rahatsız edici görüntüler. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü ekipleri gelmiş ama kurtaramamışlar. 3 yaşında. Avcılardan kaçmış ama başaramamış” ifadelerini kullandı.

Görüntüleri, rahatsız edici olması sebebiyle yayımlamıyoruz…

Türkiye Haberleri