Özgür Özel'in Mezun Olduğu Lisede 'Ayran Günü' Etkinliği Yasaklandı

İzmir'de Özgür Özel ve Tunç Soyer'in mezun olduğu lisede mezunlar ve öğretmenlerin buluştuğu bu yıl 58'incisi düzenlenecek olan ayran günü etkinliği Milli Eğitim tarafından yasaklandı.

Her sene İzmir'de bulunan Bornova Anadolu Lisesi'nin (BAL) yaptığı 'Ayran Günü' etkinliğinin bu sene 58'incisi düzenlenecekti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eski İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de mezunu olduğu lisede etkinliğin yapılması

İzmir'de CHP lideri Özgür Özel ve eski belediye başkanı Tunç Soyer'in de mezunu olduğu Bornova Anadolu Lisesi'nin (BAL) her yıl düzenlediği 'Ayran Günü' şenliği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yasaklandı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından süresiz olarak iptal edildi.

Gündeme Bakış gazetesinde yer alan habere göre Özgür Özel'in katılıp katılmayacağı henüz net değilken 2 Haziran pazar günü mezunlar ile emekli öğretmenlerinin, mevcut öğretmen ve öğrencilerle buluşacağı etkinliğin duyurusu yapılmıştı.

"AMAÇ DIŞINDA KULLANILACAK"

Haberde yer alan bilgilere göre Bornova Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden, Şube Müdürü Ercan Aktimur'un imzasıyla ve gerekçe olarak ise senelerdir düzenlenen etkinliğin veliler tarafından şikayet edildiği, amaç dışında kullanılacağı, öğrenci davranışları ve okul kurallarına aykırı olacağı iddia edildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gönderilen yazıda, "İlgili Müdürlük Makamı onayı ile 2 Haziran 2024 Pazar günü okulunuzda geleneksel ayran günü etkinliğine izin verilmişti. Ancak öğrenci velilerinden Müdürlüğümüze ulaşan bilgilere göre etkinliğin amaç dışında kullanılacağı, öğrenci davranışları ve okul kurallarına aykırı olacağı gerekçeleri göz önüne alındığında "Geleneksel Ayran Günü" etkinliği onayı süresiz olarak iptal edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Trend Haberleri