Cep telefonu satıcıları, sosyal medya üzerinden satılan cep telefonlarının baş ağrıtabileceği uyarısında bulundu.
Gelişen teknolojiyle birlikte artık insanlar giyimden ayakkabıya birçok ürünü internet üzerinden satın alabiliyor. Güvenilir kaynaklardan yapılmayan elektronik alışverişler ise kullanıcıların başını ağrıtabiliyor. Özellikle Facebook gibi kullanıcı sayısı milyarlara ulaşan sitelerde açılan bazı cep telefonu satış sayfaları piyasa fiyatının altında ürünler satarken, alıcılara sıkıntı oluşturabiliyor. Bu sayfalardan satılan telefonlarda çoğunlukla garanti veya fatura bulunmazken, çalıntı olma olasılığı da artıyor.
Konuyla ilgili görüşlerini aktaran ikinci el cep telefonu satıcısı Tamer Benzer, ikinci el telefon satışında faturanın çok önemli olduğunu vurguladı. Benzer, “Çünkü telefon çalıntı olabilir, kaybolmuş cihazı bulmuş olabilirler, her şeyden önce garantisi olmaz. Biz ikinci el telefon alırken cihazı kontrol edip, Bilim ve Teknoloji Kurumu’ndan imel numarası sorgusu yapıyoruz. Bu numara kayıtlı ise satın alıyoruz. Eğer faturadaki isim ile telefonu satan isim aynı değilse o kişinin nüfus kağıdı fotokopisini alıyoruz, üzerine satıcının açık adresini ve kendi yazısı ile ‘Kendi rızamla sattım’ notunu yazdırıyoruz” şeklinde konuştu.
“GENELLİKLE SAHTE HESAP KULLANILARAK SATIŞ YAPILIYOR”
Tamer Benzer, ayrıca sosyal medya üzerinden açılmış bazı telefon satış sayfalarına değinerek, “Facebook türü veya diğer sosyal medya sitelerinden satılan telefonlarda satıc, genellikle sahte hesap kullanarak satış yapıyor. Ayrıca bu cihazların arkasında da durulmuyor. Telefoncuların almadığı cihazları insanlar o sitelerden kolaylıkla satıyor. Çünkü arızalı bir telefon satmış ise bir gün şikayet durumunda hesabını kapatabiliyor. Bu yüzden kutu ve fatura olmadan vatandaşların hiçbir cihazı satın almamalarını öneriyoruz” ifadelerini kullandı.