Bu uygulamalar kilo verdiriyor!

Kilo verme fikri genel olarak sıkıcı bir fikir olabilir, ancak yeni nesil mobil uygulamalarla kilo vermeyi eğlenceli hale getirmek de mümkün.

Dünya nüfusunun 1 milyarı aç, 1.6 milyarı aşırı kilolu, 700 milyon obez var. Yılda 1.5 trilyon dolarlık gıda çöpe giderken, 4.5 trilyon dolar ise fazla kilolar için harcanıyor. Obezite denince de hemen akla ABD gelmesin. Çünkü Türkiye’nin beşte biri obez. Artık sadece güzel görünme kaygılarının ötesine geçen diyet uygulamaları da var. Bu uygulamalardan hangilerinin sizin için uygun olduğunu veya hangisinin size hitap ettiğini bulabilmeniz için derledik.

HANGİ UYGULAMA YAŞAM TARZINIZA UYGUN?

Günlük kalori hedefi girdiğiniz ve gün içinde yediklerinizi ve egzersizlerinizi takip edebildiğiniz bir uygulama var; Lose It. Kilo vermek isteyenler için gelştirilen uygulama, gündelik yaşam tarzınıza uygun kilo verme programı oluşturarak daha kolay kilo vermenizi amaçlıyor. Uygulamanın görsel tanıma teknolojisi sayesinde çektiğiniz fotoğraf üzerinden kalori hesaplamak mümkün. iOS ve Androd için ücretsiz indirilebilen uygulama şu ana kadar toplam 23 milyon kilo verdirmiş.

BAHİSLERE AÇIK OLUN!

Her iki işletim sistemi içerisinde de kullanılabilen Pact adlı uygulamada haftalık kaç kilo vereceğinize veya “bu hafta sadece 1 adet tatlı yiyeceğim” gibi bahislere girebiliyorsunuz. Özellikle kullanıcıların motivasyonlarına odaklanan Pact, girdiğiniz hedefi tutturduğunuz takdirde size sembolik ücretler ödüyor. Şayet tutturamazsanız, söz konusu ücret uygulamaya tanımladığınız ödeme yönteminden kesiliyor.

KİLO VERİRKEN SOSYALLEŞİN

Dünyanın en yaygın uygulamalarından biri olan MyFitnessPal, 6 milyondan fazla gıda ve besinin kalori değerini sunuyor. Kullanıcıya özel olarak haftalık bir beslenme egzersiz programı hazırlayan uygulama, her gün ne kadar kalori alabileceğini, bunun için en uygun gıdalarla birlikte bildiriyor. Kullanıcılar arkadaşlarını ekleyip, birlikte bir diyet programı ve takibi yapabiliyor ve egzersizler oluşturabiliyor. Uygulama kullanıcıları kendi yemek tariflerini girip besin içeriklerini hesaplayabiliyor.

İSTEDE TÜRKİYEDEN DE BİR UYGULAMA VAR

Ülkemizin en ünlü diyetisyenlerinden Dilara Koçak’ın kendi adını taşıyan mobil uygulaması da her iki işletim sisteminde kullanılabiliyor. Beden kitle endeksini ölçerek işe başlayan uygulamadaki kalorimetre ile yediğiniz yemeğin porsiyon başına kalorisini sorgulayabiliyorsunuz. Adımsayar, yemek tarifleri, videolar, sosyal medya entegrasyonu ve kitap önerileri uygulamanın diğer öne çıkan özellikleri arasında.

SİZİ ÖDÜLLENDİREN BİR UYGULAMA İSTER MİYDİNİZ?

Oyun oynar gibi seviye atladığınız bir uygulama My Diet Coach. Kullanıcıların gerçekleştirdiği her sağlıklı eyleme puan veren bu uygulama, video animasyonlarla kilo kaybınızı görsel olarak takip edebilmenizi de sağlıyor. Yemek yeme isteğinizi dizginlemek için hatırlatma özellikleri olan uygulamanın, hedeflediğiniz kiloya geldiğinizde, giymek istediğiniz kıyafetlerin de üzerinizde nasıl duracağını size gösteriyor.

Bilim ve Teknoloji Haberleri