Tarihi Vaniköy Camii'nde yangın söndürüldü - VİDEO

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunan tarihi Vaniköy Camii’nde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Valilik, İstanbul'da Çengelköy'de bulunan tarihi Vaniköy Camii'nde çıkan yangının söndürüldüğünü açıkladı.

Denizden 3 adet sahil güvenlik teknesi, karadan ise İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı 5 adet itfaiye aracı yangına müdahalede bulundu. İstanbul Valiliği saat 13.45 itibarıyla yaptığı açıklamasında yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Valilik, İstanbul'da Çengelköy'de bulunan tarihi Vaniköy Camii'nde çıkan yangının söndürüldüğünü açıkladı. 

Valilikten yapılan açıklamada "Bugün öğlen saatlerinde tarihi Vaniköy Camimizde henüz tespit edilemeyen bir nedenle çıkan yangın, Sahil Güvenlik ve İBB itfaiye ekiplerinin denizden ve karadan yaptıkları hızlı ve yoğun müdahale çalışmaları neticesinde söndürülmüştür" denildi. 

Emniyet'ten açıklama

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünce, itfaiye raporu, çevredeki kamera görüntüleri ve görgü tanıklarının bilgileri doğrultusunda yangının çıkış sebebi ve sorumluların tespitine yönelik geniş çaplı soruşturma başlatıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğünce bir süre önce hazırlanan tarihi Vaniköy Cami'mizin rölöve ve restitüsyon projesi onaylatılarak, restorasyon projesi Koruma Kurulu'na sunulmuş olup, onay safhasında bulunmaktadır. Koruma Kurulu izinlerini müteakip, camimizin restorasyon çalışmalarına en kısa sürede başlanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

10 Kasım'da mülhak (Bir bütüne sonradan katılmış olan, eklenmiş.) vakfa teslim edildi

Vakıflar Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Vaniköy Camisi'nin sorumluluğu Yeni Valide Camii Vaizi Şeyh Vani Mehmet Efendi Bin Bestam Vakfı'na aitti. Vakfın yöneticisinin vefat etmesi üzerine caminin sorumluluğunu 2018 yılından beri Vakıflar Genel Müdürlüğü üstleniyordu. 

Mülhak vakfın yeni yönetici atamasıyla Vaniköy Camisi 10 Kasım 2020'de yeniden vakfa teslim edildi. Caminin restorasyonuna ilişkin proje çizilip ilgili kurula sunuldu.

Türkiye Haberleri