Türkiye-İtalya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Filenin Sultanları yarı finalde...

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda yarı finale yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımı'mızın yarı finaldeki rakibi İtalya oldu. Peki, Türkiye-İtalya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte detaylar...

Filenin Sultanları, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları çeyrek finalinde Çin'i Çin'i 3-2 yenerek organizasyon tarihinde ilk kez yarı finale yükseldi.

ÇİN-TÜRKİYE MAÇ SEYRİ

Çin'in etkili başladığı mücadelede Sultanlar, oyunun başlarında 3 sayı (4-1) geriye düştü. Türkiye karşılaşmanın devamında Melisa Vargas, Hande Baladın ve Eda Erdem Dündar'in sayılarıyla 3-0'lık seri yakalayarak 4-4 ile eşitliği yakaladı.

Türkiye ve Çin, karşılıklı sayılar almayı sürdürürken, setin başları 8-8, ortaları da 15-15 eşitlikle tamamlandı. Çin servislerdeki etkinliği sayesinde çekişmeli geçen ilk seti 25-23 önde noktaladı.

İkinci sete etkili başlayan Türkiye, 3 sayılık (1-4) fark yakaladı. Sultanlar, setin ortalarına doğru ise arkı 5 sayıya (5-10) çıkararırken, etkili oyununu sürdüren Türkiye, setin sonlarına doğru farkı 7'ye (13-20) çıkardı. Ancak, setin sonuna doğru daha etkili bir performans sergileyen Çin, farkı bir sayıya (21-22) indirdi. Büyük çekişmeye sahne olan son bölümü Türkiye, ikinci seti 25-21 önde bitirerek skoru eşitledi.

Git gellerin olduğu karşılaşmada Türkiye, üçüncü seti 26-24 kazanarak 2-1 öne geçerken, dördüncü sette ise hata yapmayan Çin, seti 25-21 önde tamamladı ve durumu 2-2'ye getirdi.

Karar setinde ise karşılşama birbirlerine tam olarak üstünlük kuramayan her iki ülke de karşılıklı sayılarak başladı. Türkiye, setin ortalarına 8-7 önde girse de Çin etkili oyununu sürdürdü. Son ana kadar heyecan dozu düşmeyen seti 15-12, maçı ise 3-2 kazanarak Türkiye, tarihinde ilk defa yarı finale yükseldi.

FİLENİN SULTANLARI YARI FİNALDE

Çin'i heyecan kesen mücadelede mağlup eden Türkiye, tarihinde ilk kez yarı finalde yükseldi.

Millilerin yarı finaldeki rakibi ise bir diğer çeyrek final karşılaşmasında Sırbistan'ı 3-2 yenen İtalya oldu.

Türkiye İtalya ile grup aşamasında karşılaşmış, mücadeleden 3-0 mağlup ayrılmıştı.

TÜRKİYE-İTALYA MAÇI NE ZAMAN, HANGİ KANALDA?

Türkiye ile İtalya'nın karşılaşacağı yarı final mücadelesi 8 Ağustos Perşembe günü TSİ 21.00'da oynayacak.

Büyük bir heyecana sahne olacak karşılaşmanın TRT 1'de yayınlanması bekleniyor.

VOLEYBOLDA DÜNYA SIRALAMASI

Türkiye'nin en çok başarı yakaladığı spor branşından voleybol sırlamasında Kadın Voleybol Takımı, 367.98 puanla dünya sıralamasında üçüncü sırada yer alıyor.

Sırlamada 415.22 puanla İtalya birinci, 395.42 puan ile Brezilya ikinci sırada yer alıyor.

Spor Haberleri