Trabzonspor'a FIFA'dan mutlu haber geldi.
Bordo-mavililerin “sonraki satıştan pay” maddesi nedeniyle başvurduğu FIFA, kulübü haklı buldu ve Suudi Arabistan ekibi Al-Ettifaq’ı 20 milyon TL ödeme yapmaya mahkûm etti.
BAŞAKŞEHİR'E GİTTİ
Berat Ayberk Özdemir, Trabzonspor ile şampiyonluk yaşadıktan sonra teknik heyetin onayıyla Al-Ettifaq’a transfer olmuştu. Bir süre sonra yeniden Trabzonspor’a kiralık olarak dönen futbolcu, sezon sonunda Başakşehir’e bonservisiyle transfer edildi.
Trabzonspor, bu son satış işlemi sırasında hak ettiği ödeme yapılmadığını tespit ederek konuyu FIFA’ya taşıdı. Yapılan incelemeler sonucunda Al-Ettifaq’ın sözleşmede belirtilen ödeme yükümlülüğünü yerine getirmediği ortaya çıktı ve FIFA, Trabzonspor lehine karar verdi.
TRANSFER HIZ KAZANACAK
Kulüp yönetimi, bu finansal kazanımla birlikte yeni transfer çalışmalarında daha geniş bir hareket alanına sahip olacaklarını duyurdu. Bordo-mavililerin, önümüzdeki dönemde kadroyu güçlendirmek için önemli hamleler yapması bekleniyor.