TFF'nin yeni başkanı belli oluyor! Hangi takım hangi adayı destekliyor?

TFF başkanlık seçimi için gözler Ankara’ya çevrildi. TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı, saat 11:00'da başlayacak. Peki, hangi takım hangi adayı destekleyecek? İşte merak edilenler ve seçim kulisleri...

Türkiye Futbol Federasyonu, bugün başkanlık için seçime gidecek. Ankara'daki JW Marriott Hotel'de gerçekleştirilecek olan TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı, saat 11:00'da başlayacak. Seçimde 321 delege oy kullanma hakkına sahip bulunuyor.

Seçimde mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlık için kozlarını paylaşacak. Yeni seçilecek TFF Başkanı, Haziran 2027'ye kadar görev yapacak.

MHEMET BÜYÜKEKŞİ İBRAYA SUNULACAK

Büyükekşi başkanlığındaki 1 Haziran 2023 ile 31 Mayıs 2024 tarihlerini kapsayan dönemin hesap ve faaliyetleri de ibraya sunulacak. İbra ve bütçe oylamasının ardından başkanlık seçimi yapılacak. Öte yandan ibra oylamasının tepki olarak ret oyunun artabileceği iddiaları öne sürüldü.

HANGİ TAKIM HANGİ ADAYI DESTEKLİYOR?

Seçimde Galatasaray, Başakşehir, Konyaspor, Kayserispor, Rizespor, Alanyaspor, Antalyaspor, Göztepe, Eyüpspor ve Bodrumspor, Büyükekşi’yi destekleyeceği belirtilirken Trabzonspor, Adana Demirspor ve Sivasspor'un ise Hacıosmanoğlu’nun yanında olması bekleniyor.

Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin protesto için çekimser kalması ya da oy vermeme gibi bir durum olabileceği aktarıldı.

SEÇİM ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN KULİSLER

Herkesin merakla beklediği seçim öncesi Sporx'ten dikkat çeken bir haber geldi. kulis bilgisi geldi. Seçimde Mehmet Büyükekşi, Divan Başkanı Adaylığına Mehmet Baykan'ı İbrahim Hacıosmanoğlu ise Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ı gösterecek.

Edinilen bilgilere göre her iki Divan Başkan Adayı için toplanan imza sayıları birbirine yakın. Mehmet Büyükekşi'nin akşam saatlerinde kongrenin yapılacağı otele suratının asık bir şekilde elinde kırmızı bir dosya ile giriş yaptığı belirtildi.

Öte yandan Büyükekşi’nin mevcut yönetiminde yer alan dört ismin yeni dönemde görev almayacağı da; bu isimler arasında Yusuf Günay’ın da bulunduğu iddiaları gündeme geldi.

Spor Haberleri