TFF'de Hacıosmanoğlu krizi. Mecnun Otyakmaz'da mı sıra? Büyükekşi'yi örnek gösterdi

Ünlü spor yazarı Cemal Ersen, Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi ile ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nda neler oluyor.

Ünlü spor yazarı Cemal Ersen'e göre seçimin üzerinden iki ay geçmeden kazan kaynamaya başladı bile.

Cemal Ersen, Milliyet'teki yazısında "Bu kez dışarıdan değil, içten atılıyor ateşe odun. Gerekçesinin Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun tek adam yönetimi olduğu ileri sürülüyor. Hacıosmanoğlu’nun atamalarda ekip arkadaşlarına danışmaması, keyfi tercihleri ve liyakati hiçe sayması ciddi huzursuzluk yaratmış durumda" yorumunu yaptı.

TFF Başkanı’na ilk ve net tepkinin seçimden hemen sonra istifa eden Bayram Saral’dan geldiğini hatırlatan Ersen, şöyle devam etti:

"Hacıosmanoğlu ile arasına mesafe koyan diğer isim başkanvekili Mecnun Otyakmaz. TFF İcra Kurulu üyesi olmasına rağmen pek çok önemli kararda devre dışı bırakılması Otyakmaz’ı soğutmuş durumda. Sivasspor Başkanlığı döneminden iyi tanırım. Sessiz durur, sakin görünür ama canına tak dediği vakit gözü kimseyi görmez. Yıkar gider!

Seçim sürecinde etkin olarak çalışan İstanbulspor Başkanı Ecmel Sarıalioğlu’nun da başkana kırgın olduğu biliniyor. Dolayısıyla Sarıalioğlu’nun önerisi ile yönetim kurulunda yer alan beş kişinin de aynı görüşü paylaştığı söyleniyor.

İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yanılgısı; Türkiye Futbol Federasyonu’nu Trabzonspor Kulübü gibi yönetebileceği düşüncesine kapılması. Kulüpte eylem ve söylemlerinizle camiayı ikna edebilir veya oyalayabilirsiniz. Ancak TFF’de bunu yapamazsınız. Futbolun dinamikleri sizi beklemediğiniz anda sistem dışına itebilir. Tıpkı Mehmet Büyükekşi örneğinde olduğu gibi.

Peki kısa sürede ortaya çıkan bu olumsuz iklim düzelir mi?

Hacıosmanoğlu’nun profesyonel kadrolarda “istihdam ettiği kişiler” yerine, yola çıktığı dava arkadaşlarına danışması ve dinlemesi gerekiyor ki; düzeleceğini sanmıyorum. O zaman insanların aklına şu soru geliyor; “18 Temmuz’da dağ fare mi doğurdu?” Bu izlediğimiz fragman ise, filmin sonunu merak ediyorum doğrusu."

Spor Haberleri