TFF 1. Lig'de Kocaelispor ile şampiyonluğa ulaşan Markao'nun gelecek sezon takimda kalmayacağı öğrenildi. Al Ahli’den kiralık olarak Kocaeli kadrosuna katılan Markao’nun sözleşmesi sona erdi.
Yeşil-siyahlı ekiple, 30 yaşındaki Brezilyalı golcünün yollarının ayrılacağı öğrenildi. TFF 1. Lig'de şampiyonluk yaşayan yıldız oyuncunun yeni durağı konusunda transfer piyasası hareketlenmiş durumda.
Sezon boyunca Kocaelispor formasıyla 27 maçta 9 gol ve 5 asistlik katkı sağlayan Markao, yaşadığı sakatlıklar ve sezona geç başlaması nedeniyle beklenen performansı tam olarak sergileyemedi. Taraftarlar arasında hayal kırıklığı yaratan tecrübeli forvet, şimdi ise yeniden Çin’e dönüş yolunda.
Daha önce Hebei ve Wuhan Three takımlarında forma giyen Markao’ya, Çin’den kulüplerin ilgi gösterdiği öğrenildi. Ancak Çin dışında da taliplileri var. Trendyol 1. Lig takımlarından Iğdır ve Çorum FK’nın da Brezilyalı oyuncu için temas kurduğu belirtiliyor.
Markao’nun transfer sürecinin önümüzdeki günlerde netleşmesi beklenirken, golcü oyuncunun kariyerine hangi ülkede devam edeceği futbol dünyasında büyük bir merakla takip ediliyor.