Tepki yağıyor! Saray’ın takımı yine hakemle kazandı... Başakşehir 2-1 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Başakşehir'e konuk olan Fenerbahçe, rakibine 2-1 mağlup oldu. Hakem Hüseyin Göçek'in özellikle Fenerbahçe'nin penaltısı konusunda verdiği karar tartışma yarattı.

Ev sahibi ekipte Serdar Taşçı maçın 15. dakikasında sakatlanarak yerini Joseph Attamah'a bırakırken, ikinci yarıda Napoleoni ve Adebayor da şans buldu.

Fenerbahçe ise sahaya Volkan, Isla, Skrtel, Serdar, Hasan Ali, Jailson, Tolgay, Moses, Zajc, Eljif ve Sodado 11'iyle çıktı. Teknik Direktör Ersun Yanal ikinci yarıda Mehmet Ekici, Valbuena ve Frey'e de görev verdi.

Karşılaşmada Medipol Başakşehir'e galibiyeti getiren golleri 19. dakikada Robinho ve 83. dakikada Stefano Napoleoni kaydetti.

Fenerbahçe'nin tek golü ise 73. dakikada Roberto Soldado'dan geldi.

Bu sonucun ardından Medipol Başakşehir 57 puana yükselirken, Fenerbahçe ise 28 puanda kaldı.

Penaltı itirazları

Fenerbahçe cephesinde çok şiddetli penaltı itirazları vardı. Sarı-Lacivertliler, 63. dakikada ceza alanında Arda'nın eline çarpan topta penaltı bekledi. Topun ayaktan çıkıp ele çarptığına hükmeden Hüseyin Göçek, pozisyonun nizami olduğuna karar verdi. Göçek, VAR'a gitme gereği duymadı.

Volkan Demirel'in hataları

Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel, Başakşehir'in attığı iki golde de hatalarıyla dikkat çekti. İlk golde topu yanlış tarafa çelen 37 yaşındaki isim, ikinci golde de zamanlama hatası yaptı.

Mehmet Topal, Dirar ve Ayew yok

Fenerbahçe, 3 eksik futbolcuyla lider Medipol Başakşehir'in karşısına çıktı. Sarı kart cezalısı Andre Ayew kadroda yer almazken, sakatlığı düzelmeyen Nabil Dirar ise bu maça da yetiştirilemedi. Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Mehmet Topal da sakatlığından dolayı maç günü kadrodan çıkarıldı.

Eljif Elmas, 7 maç sonra 11'de

Fenerbahçe'nin Makedon futbolcusu Elmas, Süper Lig'de 7 maç sonra ilk 11'de forma giydi. Süper Lig'de son olarak 24 Aralık'taki Antalyaspor maçında ilk 11'de oynayan genç futbolcu, uzun bir aradan sonra sahaya 11'de çıktı. Elmas, 46. dakikada yerini Mehmet Ekici'ye bıraktı.

Fenerbahçe tribününde kavga

Fenerbahçeli taraftarlar arasında karşılaşmadan önce tribünde kavga çıktı. Maçın başlamasına kısa bir süre kala çıkan kavgada, bir taraftarın tribün basamaklarından 5-6 sıra aşağıya düştüğü görüldü. Uzun süre devam eden kavgaya emniyet güçleri müdahale etti. Öte yandan, Fenerbahçeli taraftarlar, kendileri için ayrılan tribünü doldurdu. Lider Medipol Başakşehir taraftarı ise karşılaşmaya fazla ilgi göstermeyince tribünlerin büyük bölümü boş kaldı. Ayrıca, turuncu-lacivertli taraftarlar, geçen hafta hayatını kaybeden MKE Ankaragücü'nün taraftarlarını da unutmayarak tribünde, "Bu son deplasman anne, Mert∞Eren" pankartı açtı.

Fenerbahçeli taraftarlardan Emre Belözoğlu tezahüratı

Fenerbahçeli taraftarlar, eski kaptanları Medipol Başakşehirli futbolcu Emre Belözoğlu'nu unutmadı. Sarı-lacivertli taraftarlar, maçtan önce Emre lehine tezahüratlar yaptı. Emre de Fenerbahçeli taraftaların bulunduğu bölüme iki kez giderek alkışla karşılık verdi.

Abdullah Avcı'dan zorunlu değişiklik

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Fenerbahçe karşısında geçen haftaya göre zorunlu tek değişiklik yaptı. Avcı, sakatlığı nedeniyle Moldovalı stoper Alexandru Epureanu'nun yerine Serdar Taşçı'ya ilk 11'de şans verdi. Bu arada, Medipol Başakşehirli futbolcular sahaya "7 Nisan'da Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nda buluşalım." pankartıyla çıktı.

Başakşehir'e büyük öfke

İktidar desteğiyle şampiyonluğa yürüyen Başakşehir'e ülkenin dört bir yanından tepki yağdı.

Bir avuç Başakşehir taraftarının 'Fenerbahçe kümeye' diye bağırması Sarı-Lacivertli taraftarlarda büyük yankı uyandırdı.

Fenerbahçeliler, bu tezahürata çok büyük tepki gösterdi. Turuncu-Lacivertli kulüp hakkında maçın ardından spor, sanat ve siyaset dünyasından önemli isimler yorum yağdırdı.

Yorumların büyük çoğunluğu Başakşehir'in kollanmasıyla ilgiliydi. Yayıncı kuruluşun Fenerbahçe'nin net penaltı olan pozisyonunu tekrarlarda es geçmesi de büyük tartışma yarattı.

---------------

Stat: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Hüseyin Göçek, Serkan Ok, Erdem Bayık

Medipol Başakşehir: Mert Günok, Caiçara, Mahmut Tekdemir, Serdar Taşçı (Dk. 15 Joseph Attamah), Kudriashov, İrfan Can Kahveci, Emre Belözoğlu, Visca, Mossoro (dk.87 Adebayor), Arda Turan (dk. 77 Napoleoni), Robinho

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Isla, Skrtel, Serdar Aziz, Hasan Ali Kaldırım, Jailson (dk. 70 Valbuena (dk. 85 Frey), Tolgay Arslan, Moses, Zajc, Eljif Elmas (Dk.46 Mehmet Ekici), Soldado

Gol: Dk. 19 Robinho, Dk. 83 Napoleoni (Medipol Başakşehir); Dk.72 Soldado (Fenerbahçe)

Sarı kart: Tolgay Arslan, Serdar Aziz (Fenerbahçe); Robinho, Emre Belözoğlu (Başakşehir)

60 Saniyede Gün Özeti

Spor Haberleri