Tedesco kararını değiştirdi

Fenerbahçe Karagümrük karşısında farklı bir dizilimle sahaya çıkacak. Teknik direktör Tedesco'nun bu akşam 3'lü savunma yerine 4'lü defansa geçeceği öğrenildi.

Galatasaray ile 4 puanlık farkı kapatmaya çalışan Fenerbahçe'de Karagümrük maçı öncesi gözler Tedesco'da.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, son haftalardaki sakatlıkların ardından denediği üçlü savunma sisteminden vazgeçerek yeniden 4-2-3-1 düzenine dönme kararı aldı.

3’LÜDEN 4’LÜYE DÖNÜŞ

Sarı - Lacivertliler, 3-4-3 ve 3-5-2 sistemlerinde çok fazla pozisyon verip kalesinde goller görmüştü. Bu nedenle Samandıra’daki antrenmanlarda Tedesco, 4-2-3-1 üzerine yoğunlaştı. Fenerbahçe'nin bu akşam Karagümrük karşısında 4'lü savunma yapacağı öğrenildi.

MUHTEMEL 11

Yeni sistemde sahaya çıkması beklenen kadro şöyle:

  • Kaleci: Mert Günok
  • Savunma: Mert Müldür, Yiğit Efe Demir, Jayden Oosterwolde, Archie Brown
  • Orta saha: Matteo Guendouzi, N’Golo Kante
  • Hücum hattı: Nene, Marco Asensio, Kerem Aktürkoğlu
  • Forvet: Sidiki Cherif

SAVUNMAYA ÖZEL ÇALIŞMA

Genç teknik adam, hafta boyunca rakiplerin kolay orta açmasını engellemek için özellikle bek oyuncularıyla birebir toplantılar yaptı. Ayrıca savunma hattına video analizleri izletilerek hataların azaltılması hedeflendi.

Spor Haberleri