TFF Seçimlerinde Büyük Sürpriz.... Büyükekşi Dönemi Sona Erdi

Son dakika haberi... Federayon Başkanlığı seçiminde büyük bir sürpriz yaşandı. TFF Başkanlık Seçimlerini İbrahim Hacıosmanoğlu kazandı. Seçim sonuçlarının belli olmasından sonra Hacıosmanoğlu "ben kazanmadım Türk futbolu kazandı" dedi.

Ankara'da yapılan federasyon başkanlığı seçiminde kimsenin beklemediği sürpriz bir sonuç alındı.

İktidar destekli Mehmet Büyükekşi seçimleri kaybetti...

Divan Başkanlığı yarışında Mehmet Büyükekşi'nin gösterdiği adayın büyük farkla seçilmesi Federayon Başkanlığı seçimini de iktidarın desteklediği Büyükekşi'nin kazanacağı görüşünün ağır basmasına yol açtı.

Ancak Büyükekşi sandıklarda 129 oy alırken Hacıosmanoğlu başkanlık yarışını 5 oy farkla önde tamamladı.

Fenerbahçe seçimlerde Büyükekşi'ye karşı en net tavrı koyan takım oldu. Kongrede konuşan Ali Koç ile Mehmet Büyükekşi arasında tartışma çıktı.

Beşiktaş da Federasyonunun delegeler için hazırladığı otelde kalmayı bile reddetti ve Büyükekşi'yi desteklemeyediğini ilan etti.

Galatasaray ve Anadolu kulüplerinin de seçimlerde Hacıosmanoğlu'nu destekledikleri belirtiliyor.

FUTBOLUN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ!'

Hacıosmanoğlu seçim sonrası konuşmasında şunları söyledi:

"Futbolun adil yönetilmesi gerektiğine inanarak yola çıktık. Tabii yükümüz ağır. Ben bir şey kazanmadım, Türk futbolu kazandı. Allah bizi mahcup etmesin. Biz önce kardeşliği yayacağız. Bize bir adım gelene on adım gideceğiz.

'Biz yaptık federasyon yönetimiyiz uyacaksınız' demeyeceğiz. Bütün temsilcilerle oturup sorunları masaya koyacağız. Futbolun sorunlarını futbol ailesiyle birlikte çözeceğiz."

KİM KİMİ DESTEKLEDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sözleriyle maçı birlikte izlediği ve Türkiye’nin attığı golü oğlu Bilal Erdoğan’a sarılarak kutlayan mevcut başkan Mehmet Büyükekşi’ye destek veriyordu.

Bilal Erdoğan dışında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan’ın yeğeniyle evli olan TFF eski başkan yardımcılarından Başakşehirspor Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın da Büyükekşi’nin yanında durduğu biliniyor.

Bu isimler dışında Gaziantepspor, Antalyaspor, Alanyaspor, Kayserispor ve Konyaspor’un da Büyükekşi’ye destek vereceği biliniyor. Şu anda TFF’de Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay’ın da bu süreçte etkili bir rol oynadığı dile getiriliyor.

Spor Haberleri