Slovenya'nın en ünlü kulübünü Acun Ilıcalı satın alıyor

İngiltere Championship takımlarından Hull City'nin sahibi Türk iş insanı Acun Ilıcalı, Slovenya'nın köklü ekiplerinden Maribor'u bünyelerine katmaya hazırlanıyor.

Türk iş insanı Acun Ilıcalı, Slovenya’nın köklü futbol kulüplerinden NK Maribor'u satın almaya hazırlanıyor. İngiltere Championship takımlarından Hull City'nin de sahibi olan Ilıcalı, Avrupa’da yayın yapan Sportklub'a verdiği röportajda, Hull City’ye benzer bir başarı öyküsü yazabilecek bir ekip arayışında olduklarını ve bu kapsamda uzun bir araştırma sonrasında Slovenya'yı seçtiklerini belirtti.

Ilıcalı, Maribor'un şehir, stadyum ve kulüp yöneticileriyle uyumlu bir seçenek olduğunu ve kulübün diğer adaylar arasında en uygun seçenek olduğuna karar verdiklerini ifade etti. Ayrıca, Maribor'u ve şehri gerçekten sevdiğini belirtti ve bu kararın, Slovenya'daki diğer kulüplerin de değerlendirilmesi sonucu alındığını ekledi.

Fenerbahçe yöneticisi ve Hull City'nin sahibi olarak tanınan Ilıcalı, futbol yatırımlarını genişletme planları doğrultusunda Bulgaristan’daki futbol takımlarıyla da ilgilendiği belirtildi. Ancak Bulgaristan'daki hangi kulübü satın alacağına dair henüz bir bilgi verilmedi.

Spor Haberleri