Şampiyonlar Ligine Silah Sponsorluğu Gölgesi

Almanya'nın köklü spor kulüplerinden Borussia Dortmund, Rheinmetall adlı silah üretim şirketiyle anlaştı. Alman kamuoyu rahatsız. Tepkiler çığ gibi büyüyor. Şampiyonlar ligi final maçı öncesi Dortmund kulübüne ağır eleştiriler yöneltildi.

1 Haziran Cumartesi günü Real Madrid ile 2023-2024 Şampiyonlar Ligi final maçına çıkmaya hazırlanan Dortmund ekibi, dünyanın en iyisi olma yolunda gündemde yer alıyorken; ülkenin en büyük silah üreticisi olan Rheinmetall şirketiyle yapmış olduğu sponsorluk anlaşması sonrası tepki oklarını üzerine çekti. Alman kamuoyu konuyla ilgili rahatsızlığını dile getiriyor.

İki kurum arasında 3 yıllık anlaşma imzalandı. Bu anlaşmadan Borussia Dortmund'un kasasına her yıl 7 haneli para girmiş olacak.

RHEİNMETALL UKRAYNA-RUSYA SAVAŞINDAN KAR ELDE ETTİ

Rheinmetall’ın hisseleri Ukrayna-Rusya savaşıyla birlikte yüzde 500 değerlendi.
Konu ile ilgili Borussia Dortmund CEO'su Hans Joachim Watzke, güvenlik ve savunmanın Alman demokrasisinin mihenk taşları olduğunu söyledi. Sözlerine "Avrupa'da özgürlüğün nasıl savunulması gerektiğini gördüğümüz şu günlerde yeni normale alışmalıyız" diyerek devam etti.


FİNAL MAÇINDA SİLAHLI SPONSOR

Bu hafta Real Madrid'le Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşacak Borussia Dortmund, Rheinmetall logosuyla sahada olacak. Alman Barış Topluluğu adlı, savaş karşıtı organizasyonlar düzenleyen oluşum; anlaşmanın futbol ruhuna uygun olmadığını söyledi. Sponsorluğun iptali için imza kampanyası başlattı.

Spor Haberleri