Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran’ın canlı yayında kulüp televizyonunda yaptığı açıklamalar camiada büyük yankı uyandırdı.
Saran, Sarı - Lacivertlilerin devre arasında transfer ettiği yıldız futbolcu Matteo Guendouzi’ye yönelik eleştiriler üzerinden sert bir çıkış yaparak, “Hocalık yaparken kumar borcu için oyuncularından para alan adam Guendouzi’yi eleştiriyor” ifadelerini kullandı.
SOSYAL MEDYADA ÜMİT ÖZAT İDDİASI
Saran’ın sözleri sosyal medyada hızla gündem oldu. Sarı Lacivertli taraftarlar, bu sözlerle eski kaptan ve teknik direktör Ümit Özat’ın kastedildiğini öne sürdü.
ÜMİT ÖZAT’TAN JET YANIT
Özat, X hesabından yaptığı paylaşımlarda oldukça sert ifadeler kullandı.
Eski milli futbolcu önce, “Bir dedikodu üzerinden insanlara sahtekar diyene biz de ‘Müptezel’ desek yakışır mı?” diyerek tepki gösterdi.
Ardından Fenerbahçe'nin eski kaptanı, Saran için “Sadettin efendi” ifadesini kullanarak, “Her Deplasmana Bir Okul kampanyası ile yola çıktın. Bırak okula gitmeyi deplasmana gidemiyorsun neredeyse. Bu utanç sana yeter de artar bile. Yarın saat 23.00’te yapacağımız ‘Saran Özel’ programında bunları paylaşacağız” dedi.
SARAN’DAN FUTBOLCULARA SAHİP ÇIKMA MESAJI
Saran, açıklamalarında futbolculara yönelik eleştiriler ve ailelerine yapılan hakaretlere de değindi:
Mert Müldür’ün hatası sonrası ıslıklanmasını ve ailesine söylenenleri “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.
Ederson’un eşiyle ilgili yapılan yorumların da kulübe yakışmadığını söyledi.
“Biz bu oyuncularla şampiyon olacağız. 11 senedir şampiyon olamamanın bedelini bu oyunculara ödetemeyiz.” diyerek futbolculara sahip çıktı.
KADIKÖY ATMOSFERİ VURGUSU
Saran, Kadıköy atmosferinin gücünü kaybetmediğini ancak beklentilerin yüksekliği nedeniyle zaman zaman dalgalandığını belirtti. Taraftarlara çağrıda bulunarak, “Kadıköy’ü eski cehennem atmosferine çevirmemiz lazım. Oyuncularımızın arkasında durmalıyız. Başka türlü şampiyon olamayız.” dedi.