Olimpiyatlarda kazandığı bronz madalya bozuldu

ABD Milli Takımı kaykaycısı Nyjah Huston, 2024 Paris Olimpiyatları'nda bronz madalya kazandı. Ancak Huston, kazandığı madalyanın birkaç gün sonra bozulmaya başladığını fark ederek sosyal medya hesabından paylaştı.

Paris 2024 Olimpiyatları sokak finalindebronz madalya kazanan Amerikalı kaykaycı Nyjah Huston, ülkesine döndükten sonra yaşadığı sürprizle sosyal medyayı salladı. Madalyasının beklenmedik bir şekilde deforme olduğunu gören Huston, bu durumu Instagram hesabından paylaştı.

Huston, paylaşımında madalyanın ilk bakışta harika göründüğünü ancak ter ve arkadaşlarının temasından sonra kalitesinin düştüğünü belirtti. Madalyanın, Parisli mücevher evi Chaumet tarafından tasarlandığını ve Paris Darphanesi tarafından üretildiğini hatırlatan sporcu, bu durumun oldukça şaşırtıcı olduğunu ifade etti.

Bu yılki oyunların madalyaları, Paris Darphanesi tarafından 2.600 adet olimpik ve 2.400 adet paralimpik olmak üzere toplamda 5.000 adet üretildi. Oxford Economics'e göre altın madalyanın değeri yaklaşık 1.027 dolar olarak tahmin ediliyor. Ancak Huston'ın yaşadığı bu olay, madalyaların sadece maddi değeriyle değil, aynı zamanda kalitesiyle de sorgulanmasına neden oldu.

Spor Haberleri