Okan Buruk'tan Icardi Açıklaması

Galatasaray, teknik direktörü Okan Buruk için imza töreni düzenledi. Sarı-Krımızılı kulüple 2 yıllık anlaşma yapan Buruk, Erden Timur'un istifası sonrası ayrılmayı düşünen futbolcular olup olmadığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sarı kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek'in de katılacağı törenle yeni sözleşmeye imza attı. İmza töreni öncesi Okan Buruk ve Dursun Özbek açıklamalarda bulundu.

OKAN BURUK: HEDEF 25 VE 5. YILDIZ

Okan Buruk, "Gösterilen video 'Kazanan Okan Buruk' olarak bitti ama asıl 'kazanan' Galatasaray'dır. Biz de ona hizmet etmeye çalışıyoruz. İki sene önce beni buraya layık gören başkanıma teşekkür etmek istiyorum. O gün, Galatasaray'ın şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu söylemiştik. Bu iki seneyi şampiyonlukla bitirdik. Taraftarımıza verdiğimiz bir söz vardı. İki senede kazandığımız 3 tane kupa, Avrupa'da oynadığımız oyun, Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın adını duyurmak çok önemliydi. İlk gün hangi konsantrasyondaysak, yine aynı durumdayız. İmzamız hep ömürlük. Hedefimiz büyük; ligde yine şampiyonluk ve Avrupa'da başarı. Hedef 25 ve 5. yıldız. Bu bizim için çok büyük motivasyon olacak." dedi.

JOSE MOURINHO AÇIKLAMASI

Jose Mourinho'nun Fenerbahçe'ye katılmasında bir payınızın olduğunu düşünüyor musunuz?' sorusu üzerine Okan Buruk,"Ben yoktum görüşmelerde. O yüzden payım yok. (Gülerek)

Her takım için teknik direktör çok önemli. Dört takımın da sezon başında yarışın içinde başlayacağını, geçen sezondan daha çekişmeli bir lig olacağını düşünüyorum. Beşiktaş ve Fenerbahçe bizim performansımızı daha yukarı çeken takımlardı. Biz kendi takımımıza, başarımıza odaklanacağız. İyi de konsantre olduğumuzda bu ligin en iddialı takımı Galatasaray olacaktır." dedi.

OKAN BURUK'TAN ERDEN TİMUR AÇIKLAMASI

"Erden Timur'un ayrılığıyla birlikte ayrılacak sporcular olacağı konuşuluyor. Bununla alakalı bir durum var mı?" sorusu üzerine Okan Buruk, "Oyuncularımızla hep iletişim içerisindeyiz. Erden bey bugün bizimle beraber olmasa da buraya gönülden bağlı olduğunu biliyoruz. Bütün oyuncularımız sezon başladığında burada olacak, bizim devam etmek istediklerimiz tabii. Bu konuyla ilgili olumsuz bir şey olmadı." dedi.

BURUK: ÖNEMLİ TRANSFERLER YAPACAĞIZ

"Elimizde mevcut oyuncular var. Onların dışında bir profil bakacağız ama burada önemli olan bize çok büyük katkı sağlayacak bir oyuncu. Başkanımız da sağ olsun bize bu konuda yetkiyi verdi. Bu anlamda bütçemiz de olacak. O konuda kimse merak etmesin. Özellikle sağ bek, bizim için acil transfer yapmamız gereken bir mevki.

Sağ bek, orta saha ve hücum hattına transfer düşünüyoruz. Çok iyi çalışıyoruz. Doğru oyuncular belirledik, kampa kadar en hazır şekle gelmek istiyoruz. Galatasaray taraftarını mutlu edecek transferler olacak."

BATSHUAYI AÇIKLAMASI

Batshuayi ile ilgili gelen soruya Okan Buruk, "3 ve ya 4 oyuncu transfer etmek için çalışacağız. Birçok oyuncuyla görüştüğümüz yazılıyor. Listemiz hazır görüşmelerimiz devam ediyor. Michy Batshuayi ile ilgili bir düşüncemiz olmadı." şeklinde konuştu.

İLKAY GÜNDOĞAN AÇIKLAMASI

"İlkay Gündoğan, çok üst düzey bir oyuncu. Benim bildiğim, İlkay'ın 1 sene daha Barcelona'da devam edeceği. Öyle bir bilgim var."

DURSUN ÖZBEK: MAYISLAR YİNE BİZİM OLACAK

İmza töreninden konuşan Dursun Özbek, "2 sene önce sözlerime şöyle başlamışım, 'Bugün Galatasaray için yeni bir başlangıç. Uzun vadeli planlarımızın ilk adımı' demişim. Bu sözlerden 2 yıl sonra Okan Hocam ile yine buradayız. Beraberce inandığımız şeyleri başarmış olmanın gururuyla karşınızdayız. Bir önceki sezonu 13. bitirmiş takımı, yeniden planlayarak sezona başlamak ve cumhuriyetin 100. yılında şampiyon olmak, ikinci yılda hem Süper Kupa'yı hem de ligi kazanarak hocamız ve oyuncularımızın adlarını Galatasaray tarihine altın harflerle yazdırdıklarını düşünüyorum.

Hocamız hiç rakam konuşmadı ve boş mukaveleye imza attı. Biz de gerekeni yaptık. Mayıslar yine bizim olacak. Okan hocama, ekibine ve Ali Yiğit kardeşime sonsuz başarılar diliyorum. Bu anlaşmanın hayırlı olmasını diliyorum. Galatasaray bu sezonun sonunda 5. yıldızı takacaktır." ifadelerini kullandı.

"ERDEN TİMUR'UN G.SARAY'A VERECEĞİ KATKILAR BİTMEMİŞTİR"

"Erden kardeşimi Galatasaray'a 2016 yılında ben davet ettim, ben getirdim. Benim forma sponsorumdu. Galatasaray Spor Kulübü ile ilk tanışması, o dönem oldu. Benden sonra da ilişkisi hiç kesilmedi Erden'in. Her zaman Galatasaray'a bağlı bir arkadaşımız. Ben seçildikten sonra Erden kardeşim yine bizimle çalıştı. Yeni dönemde ise devam etmeyeceğini söyledi.

Erden Timur'a devam etmesi için teklifte de bulundum. Bir şeye dikkat etmek lazım. Galatasaray, diğer kulüplere benzemiyor. Galatasaray, eleştiriye çok açık bir kulüp. Eleştirileri dinlemek, onlardan faydalanmak zorundasınız. Galatasaray'ın çok dikkat ettiği hususlardan biri de şeffaflık. Bunlar 1905'ten gelmiyor, 1481'den geliyor. Galatasaray'ın değerleri var. Bu değerler içerisinde eleştiriye açık olmak, şeffaflık ve ekip çalışmasına yakın olmak. En önemlisi de hesap verebilir olmak. Dolayısıyla Galatasaray'ın bu esasları çerçevesinde her yönetim eleştirilmiştir. Daha önceki dönemimi, rahmetli Mustafa Cengiz'in dönemini hatırlayın. Saydığım hususların hepsi gündemdeydi. Erden kardeşim için de benzer söylemler gündeme geldi. Erden kardeşim, genç ve hassas biri. Dolayısıyla bunlardan etkilendiğini düşünüyorum ama Galatasaray'a vereceği katkılar bitmemiştir, devam edecektir."

"ERDEN'İN BANA KIRGIN OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

"Erden Timur'a 2 sene önce söz vermiş miydiniz?" sorusu üzerine Dursun Özbek, "Erden Timur'un bana kırgın olduğunu düşünmüyorum. Ben onun babası yaşındayım, başkanıyım. Bana kırgın olduğunu hiç düşünmüyorum, ben de ona kırgın değilim. Ben Galatasaray'a hizmet etmeye Galatasaray Lisesi'nden mezun olduğumun ikinci günü başladım. 'Ben başkan olacaktım, olmadım' falan... Galatasaraylı böyle düşünmez. Hiçbir Galatasaraylının, Galatasaray'a küsme hakkı yoktur."

"OKAN BURUK İLE ÇALIŞMAKTAN MUTLUYUM"

"Mutluyum. Hocamla çalışmak nasıl bir şey onu anlatmaya çalışacağım. Bu kadar beyefendi, iş birliği yapmaya açık, şeffaf, beraber çalışmanın zevkli olduğu bir insana 50 yıllık iş hayatımda rastlamadım. Bugün hakikaten çok keyifliyim. Biz 2 yıl için seçildik ama inşallah hocam bizden sonra da Galatasaray'a hizmet etmeye devam eder. Ali Yiğit de var, hocamızla beraber onu da transfer ettik. Florya'nın neşe kaynağı, dünya tatlısı bir çocuk."

Okan Buruk: "Ciro da var başkanım."

FENERBAHÇE'DEKİ BAŞKANLIK SEÇİMİ AÇIKLAMASI

"Bize rakip fark etmez, Ben Aziz bey ile de çalıştım, şimdi de Ali Beyle çalıştım. Biraz belki konuşmalarını dinlemek lazım, seçim hazırlıkları yapılıyor. Onları ilgilendiren bir konu. Fenerbahçe genel kurulu kendisi için en iyisini seçecektir diye düşünüyorum."

Spor Haberleri