Montella: Türkiye'ye Başımız Dik Döneceğiz

A Milli Erkek Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Hollanda maçı ile EURO 2024'e veda etmeleri ile ilgili, "Türkiye'ye başımız dik döneceğiz" dedi.

Ay-yıldızlı ekip EURO 2024'e çeyrek finale ile veda etti. Milli oyuncular, Hollanda'ya karşı 2-1 yenilse de yürekleri koydukları oynayışları ile büyük takdir topladı.

Milli Takımı yöneten ve uzun süredir eleştirilere maruz kalan Vincenzo Montella, Hollanda yenilgisinin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Montella şunları dile getirdi:

"BAŞIMIZ DİK DÖNECEĞİZ"

"EURO 2024 yolculuğumuz dün gece beklenmedik bir şekilde sona erdi. Elbette üzgünüz ama aynı zamanda gururluyuz ve Türkiye'ye başımız dik döneceğiz. Oyuncularımız turnuvada baştan sona özveri, kararlılık ve heyecanla mücadele etti. Onları tüm kalbimle tebrik ediyorum."

"BİRÇOK İLKE İMZA ATTIK"

"Avrupa Şampiyonası'nda birçok ilke imza atarak son aşamaya gelerek, turnuvaya en genç ikinci takım olarak katılarak, uzun süre elde edilmesi mümkün olmayan bir sonuca ulaşarak grup aşamasından çıkmaya hak kazandık. Çeyrek finale yükselerek tarafsız ya da kısmi bir bakış açısıyla izleyen dünya çapındaki tüm futbolseverlerin sempatisini kazandık. Şu andan itibaren sanırım Türkiye, uluslararası futbol camiasının gözünde daha da saygınlık kazanacaktır."

İSTİKRAR VURGUSU

"Hırvatistan'da tarihi bir galibiyetle başlayan birlikte yolculuğumuzda oyunumuz, turnuvadaki aylar ve maçlar boyunca ilerledi. Oyuncularımız maç planlarımızı başarıyla gerçekleştirdi. Turnuvada oynadığımız 5 maç genç oyuncularımız için büyük deneyim oldu.

Futbolun en önemli unsurlarından biri istikrardır. Mevcut ekibimizin büyük bir kısmı önümüzdeki 10 yıl boyunca milli takıma hizmet etmeye devam edecek."

DÜNYA KUPASI MESAJI

"Artık yeni hedeflere odaklanma zamanı. Önümüzdeki Eylül ayında Milletler Ligi'ndeki mücadelemize başlayacağız ve A Ligi'ne yükselmeyi hedefleyeceğiz. Ardından 24 yıllık bekleyişe son vererek 2026 Dünya Kupası'na katılmaya çalışacağız.

Turnuva boyunca statlarda ya da televizyon karşısında bizlere destek veren tüm vatandaşlarımıza teknik heyetim ve oyuncularım adına şükranlarımı sunuyorum"

Spor Haberleri