Montella ne yapacak şimdi: İtalya'da liste başı oldu

İtalya Milli Takımı, play off maçında Bosna Hersek'e yenilince 3. kez üst üste Dünya Kupası'na gidemedi. Teknik direktör Gennaro Gattuso ile yolların ayrılması bekleniyor. Adaylar arasında 1 numarada Vincenzo Montella yer alıyor.

İtalya Milli Takımı, play off maçında Bosna Hersek'e penaltı atışlarında elendi. Böylece İtalya, üst üste 3. kez Dünya Kupası'nın dışında kaldı.
Bu sonucun ardından İtalya Futbol Federasyonu'nda taşlar yerinden oynadı. Federasyon Başkanı Gabriele Gravina ve Milli Takım Sorumlusu Gianluigi Buffon istifa etti.

İtalyan federasyonunda yeni bir oluşuma gidileceği belirtilirken, teknik direktör Gennaro Gattuso'nun da görevden ayrılacağı belirtildi.

MONTELLA GÜNDEMDE

İtalya'da milli takımın yeni teknik direktörü için adaylar sıralandı. İtalyan basınından Tuttosport'ta Montella liste başında yer aldı. Haberde, "Gattuso, 2019'da Milan'da olduğu gibi ayrılmaya hazır; o zaman da kulübün görüşleriyle artık uyuşmadığı için 2 yıllık yüklü bir sözleşmeden vazgeçmişti. Bosna deplasmanından döndükten sonra Malaga'daki inziva yerine sığındı; her zamanki gibi bu tür durumlarda, futbol yönetiminin oluşmasını beklerken halef adayları konusunda spekülasyonlar devam ediyor. Dolaşan isimlerin hepsi birinci sınıf: Carlo Ancelotti'yi isteyenler var, Vincenzo Montella'yı önerenler var; ilki Brezilya ile, ikincisi ise Kosova'ya karşı play-off finalini yeni kazanan Türkiye ile Dünya Kupası'nda olacak" ifadeleri kullanıldı.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni sözleşme önermeye hazırlandığı Montella'nın ülkesi İtalya'dan teklif gelmesi halinde ne karar vereceği merak konusu oldu. Ancak Montella'nın Dünya Kupası sona ermeden bir karar vermeyeceği de belirtiliyor.

Spor Haberleri