Milyarder iş adamı 1. Lig ekibini satın aldı: Bakın geçmişinde ne çıktı

TFF 1. Lig ekiplerinden Serikspor, Azeri iş adamı Tufan Sadiqov'a satıldı.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluğa ulaşarak adını TFF 1. Lig’e yazdıran Serikspor’da sürpriz bir gelişme yaşandı.

DİĞER YARISINI DA ALDI

Akdeniz ekibinin hisselerinin yüzde 50’sini satın alan Azeri iş adamı Tufan Sadiqov şimdi de diğer yüzde 50’sini devraldı.

YARISI İÇİN 4 MİLYON DOLAR ÖDEMİŞTİ

Daha önce yüzde 50’si için 4 milyon dolar ödeyen Tufan Sadiqov’un diğer yarısı için ne kadar ödediği ise henüz bilinmiyor. Tarafların önümüzdeki günlerde resmi bir açıklama yaparak satışı resmen açıklaması bekleniyor.

İLK YABANCI YATIRIMCI

Rusya Premier Ligi ekiplerinden Khimki kulübünün de sahibi olan Tufan Sadiqov Türkiye’deki profesyonel liglerde bir kulübün tamamını satın alan ilk yabancı yatırımcı oldu.

HAKKINDA DAVA AÇILMIŞTI

Tufan Sadiqov hakkında Aralık 2024’te büyük çaplı dolandırıcılık iddiasıyla hakkında dava açılmış, ev hapsi cezası almış ve 20 milyon ruble kefaletle serbest bırakılmıştır.

Spor Haberleri