Mesut Özil futbolu bıraktı mı? Mesut Özil futbolu neden bıraktı? Mesut Özil kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Eşi kim?

Mesut Özil son dakika açıklamasında bulunarak futbolu bıraktığını duyurdu. Ünlü futbolcunun futbolu neden bıraktığı merak ediliyor. Mesut Özil futbolu bıraktı mı? Mesut Özil futbolu neden bıraktı? Mesut Özil kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Eşi kim?

Almanya'ya çalışmaya giden bir Türk ailenin ikinci çocuğu olarak Gelsenkirchen'de doğan Mesut Özil'den önemli bir karar geldi. Haberin duyulmasının ardından arama motorlarında Mesut Özil'in kim olduğu araştırılıyor. Mesut Özil futbolu bıraktı mı? Mesut Özil kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Eşi kim?

MESUT ÖZİL KİMDİR?

Mesut Özil'in hayatı ailesinin Almanya'ya göç etmesiyle şekillendi. Devrek'in Hışıroğlu köyünden olan Mustafa ve Gülizar Özil çifti, işçi sıfatıyla Almanya'ya 1970'li yıllarda göç ettiler. Mesut Özil'in kendisi gibi futbolcu olan Mutlu adında bir ağabeyi ve iki kız kardeşi bulunmaktadır.

MESUT ÖZİL EŞİ KİM?

2019 yılında Türk asıllı İsveçli Amine Gülşe ile evlendi. Çift, 2020 doğumlu Eda adında bir kız çocuk sahibidir.

MESUT ÖZİL HANGİ TAKIMDA OYNUYORDU?

Medipol Başakşehir formayı giyen Mesut Özil futbolu bıraktığını açıkladı. Başakşehir forması giyen Mesut Özil sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla futbola veda ettiğini açıkladı.

MESUT ÖZİL HANGİ MİLLİ TAKIMDA?

Almanya Milli Takımı'nda forma giyen Mesut Özil, Almanya'nın genç takımlarında toplam 27 maç oyadı ve 9 gol kaydetti. En büyük başarısı ise İsveç'te yapılan Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası finalinde İngiltere'ye karşı oynanan final maçını bir gol, iki asist ile 4-0 kazanmak oldu. Mesut maçın adamı seçildi. Almanya milli takımlarında toplamda 43 maçta 14 gol 19 asist kaydetti.

MESUT ÖZİL FUTBOLU NEDEN BIRAKTI? KAÇ YAŞINDA?

35 yaşındaki yıldız futbolcu, "Uzun süren düşüncelerin ardından futbolu bıraktığımı açıklıyorum. 17 yıl boyunca profesyonel futbolcu olmak bir ayrıcalıktı. Bu fırsat için kendimi minnettar hissediyorum. Ancak, geçtiğimiz haftalarda ve aylarda uzun süreli sakatlıklar yaşadım. Futbolu bırakmamın zamanının geldiğini hissettim" ifadelerini kullandı.

Deneyimli futbolcu sakatlık sonrası belinden ameliyat oldu. Operasyon sonrası sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Ameliyatım iyi geçti. Mesajlar ve dualar için tekrar teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

MESUT ÖZİL HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

2005-2006 - Schalke 04 U19
2006-2008 - Schalke 04
2008-2010 - Werder Bremen
2010-2013 - Real Madrid
2013-2021 - Arsenal
2021-2022 - Fenerbahçe
2022-2023 - Başakşehir

Spor Haberleri