Mersinli Ersu sempatik tavırları ile dünyayı hayran bıraktı

Paris olimpiyatlarında Yusuf Dikeç'den sonra bir sporcumuz daha kendine özgü sempatik tavırları ile dünyanın ilgisini çekti. Ersu Şaşma sırıkla atlamada olimpiyat beşinciliğini elde ederken karizmatik tavırları ile ekran başındaki yüzmilyonlarca insanın sempatisini kazandı

Ersu Şaşma, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda erkekler sırıkla atlama finalinde 5.85 metrelik atlayışıyla sezonun en iyi derecesini yaparak Olimpiyat beşincisi oldu. Şaşma, bu başarıyı gösterirken, atlayışlarının hepsini ilk denemesinde başarılı bir şekilde tamamladı. Ancak 5.95 metrelik barajı aşamayarak yarışmaya veda etti.

1999 yılında Mersin'de doğan Ersu Şaşma, sırıkla atlama dalında Türkiye'nin en başarılı sporcularından biri olarak tanınıyor. Cezayir'de düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları'nda 5.75 metrelik atlayışıyla altın madalya kazandı. Ayrıca, 2022 yılında Akdeniz Oyunları ve İslami Dayanışma Oyunları'nda da altın madalyalar elde etti.

Ersu Şaşma, Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 2024 yılında Roma'da 5.82 metrelik atlayışıyla bronz madalya kazanarak Türkiye'nin sırıkla atlama alanındaki ilk Avrupa madalyasını elde etti. Ayrıca, Almanya'da düzenlenen 14. Uluslararası Sırıkla Atlama yarışmasında 5.90 metrelik atlayışıyla Türkiye rekoru kırarak Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı kazandı.

Spor Haberleri