Mehmet Topal'dan kritik zafer! Romanya onu konuşuyor

Teknik direktörülüğünü Mehmet Topal'ın yaptığı FC Petrolul Ploiești, Rapid Bükreş ile oynadığı derbide sahadan 1-0 galip ayrıldı. Topal'ın teknik direktörlük görevindeki ilk zaferi ülkede büyük yankı uyandırdı.

Romanya Ligi'nin 3. haftasında Petrolul 52 ile Rapid Bükreş karşı karşıya geldi. Sezonun ilk derbisinde Rapid Bükreş'i konuk eden Petrolul, karşılaşmadan 1-0'lık üstünlükle ayrıldı.

Mücadelede galibiyeti getiren golü, Albin Berisha'nın 31. dakikada kaydettiği golle kazanan taraf oldu. Mehmet Topal'ın talebeleri maç boyunca üstün olan taraf olurken kaydedilen bir gol ise tartışmalı VAR kararı sonrası iptal edildi. Sahada Petrolul takımı tribünlerde ise taraftarları maçı bir an olsun bırakmayarak eksik kadroya rağmen zafere ulaşmayı başardı.

TAKIM KISA SÜREDE BÜYÜK SAYGI DUYDU

Ligin ilk 2 haftasında çok sayıda oyuncusunu oynatamayan ve gençlerden kurduğu takımla sahaya çıkan Mehmet Topal, Rapid Bükreş karşısında da bazı oyuncularını sahaya süremedi. Özellikle 1 aydır antrenman ve taktik çalışmalar yaptırdığı isimlerden olan Baiano ile Nana'nın lisansları yetişmediği için oynayamadı. Takımın zor şartlara rağmen Mehmet Topal'ın etrafında birleşerek maça ve lige büyük bir konsantrasyonla çıktıkları görüldü.

TARAFTARLAR TÜM GECE EĞLENDİLER

Kulübün 100. yılı nedeniyle yönetimin tam kadro tribünde yer aldığı maçta, Petrolul taraftarları bir an olsun susmadı. Karşılaşmanın sonunda Mehmet Topal ve takımını ayakta alkışladılar.

Derbiyi önemseyen taraftarlar, takımın kamp yaptığı otelin önüne bir gün önce giderek büyük destek verdiler. Meşaleler yakan taraftarlar, Mehmet Topal'dan galibiyet sözü alarak ayrıldılar. Maç günü de desteklerini sürdüren taraftarlar, maç boyunca susmadılar ve sonrasında büyük kutlamalar yaptılar. Eğlenceler gece geç saatlere kadar devam etti.

Spor Haberleri