Hırvatistan basını Fenerbahçe'nin Hırvat kalecisinin yaz transfer döneminde sarı-lacivertli kulüple yollarını ayıracağını yazdı.
Index.hr'in haberine göre Livakoviç, Fenerbahçe'deki bir sezonluk serüvenin ardından kariyerine Avrupa’nın beş büyük liginden birinde devam etmek istiyor. Haberde, özellikle İngiltere ve İspanya’dan bazı takımların 29 yaşındaki kaleciyle yakından ilgilendiği belirtiliyor.
Vecernji list ise teknik direktör Mourinho'nun takımda kaleci rotasyonunu değiştirmek istediğini ve Livakoviç’i ana planlarında düşünmediğini aktardı. Aynı haberde, tecrübeli kaleciye İspanyol La Liga ekiplerinden ilgi olduğuna dikkat çekildi.
AYRILIĞA KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR
Öte yandan Slobodna Dalmacija, Livakoviç’in Fenerbahçe’deki durumundan memnun olmadığını ve düzenli forma şansı bulamadığı için ayrılığa sıcak baktığını yazdı. Gazete, oyuncunun menajerinin transfer görüşmeleri için Avrupa'da temaslarda bulunduğunu da belirtti.
2023 yazında Dinamo Zagreb’den 6,65 milyon euro karşılığında Fenerbahçe’ye transfer olan Livakoviç, sarı-lacivertli formayla inişli çıkışlı bir sezon geçirmiş, özellikle sezonun son bölümünde yedek kulübesine çekilmesi dikkat çekmişti.
Tüm bu haberler, Livakoviç'in yaz aylarında Fenerbahçe’den ayrılmasının yüksek ihtimal olduğunu gösteriyor. Kaleci arayışına giren Avrupa kulüpleri için Hırvat eldiven, tecrübeli ve uygun maliyetli bir seçenek olarak öne çıkıyor.