Arap baharı: Suudi Arabistan'dan Arjantin'e büyük sürpriz

2022 FIFA Dünya Kupası'nın favorilerinden Arjantin, C Grubu'ndaki ilk maçında Suudi Arabistan ile karşı karşıya geldi.

2022 FIFA Dünya Kupası'nın favorilerinden Lionel Messi'li Arjantin, Suudi Arabistan ile karşı karşıya geldi.

2 kez Dünya Kupası'nı kazanan, turnuvanın da favorilerinden Arjantin Milli Takımı, Suudi Arabistan karşısında 2-1'lik skorla mağlup oldu.

Maçtan öne çıkan anlar:

Karşılaşmanın oynandığı Lusail Stadı'nda Arjantinli taraftarlar Messi'yle gol sevinci yaşadı. Yıldız oyuncu 10. dakikada bulduğu golle takımını 1-0 öne geçirdi.

Lautaro Martinez'in bulduğu gol VAR'a gitti. Gol geçersiz sayıldı.

Suudi Arabistan, maçın 48. dakikasında Salih eş-Şehri'nin bulduğu golle durumu 1-1 yaptı. İlk golden 5 dakika sonra Salim ed-Devseri ile fileleri havalandıran Suudi Arabistan, 1-2'lik skorla öne geçti.

Arjantin'in 36 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi

Suudi Arabistan'in Arjantin'i 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada Tangocuların 36 maçlık yenilmezlik serisi de bitmiş oldu. Arjantin son olarak 3 Temmuz 2019 tarihinde Brezilya'ya 2-0 mağlup olmuştu.

Öte yandan Arjantin'in Suudi Arabistan'a 2-1 mağlup olduğu karşılaşmada Tangocuları öne geçiren golü kaydeden Lionel Messi, 4 farklı Dünya Kupası'nda gol atan ilk Arjantinli oyuncu olmayı başardı.

Tribünlerde Messi pankartları

Arjantinli ve Suudi Arabistanlı taraftarlar, takımlarını desteklemek için karşılaşmanın başlamasından saatler önce stat etrafında toplandı. Arjantinli taraftarların büyük bölümünün üzerinde Messi formaları bulunurken, büyük boyutta Messi pankartları da dikkati çekti.

Ülkenin futbol efsanesi Maradona da bu karşılaşma öncesinde unutulmadı. Maradona posterleri de Arjantinli taraftarların ellerinde yükseldi.

Katar'ın komşusu olan Suudi Arabistan'dan da karşılaşmayı izlemeye çok sayıda taraftar geldi. Suudi taraftarlar, statta sayı olarak da Arjantinli taraftarların önünde yer aldı.

Stat etrafında güvenliği sağlamak için atlı polisler de görev yaptı.

Spor Haberleri