Karşıyaka’da ‘Bayrak’ Krizi! Transferi İptal Ettirdi

TFF 3’üncü Lig ekibi Karşıyaka SK’da tecrübeli stoper Gençer Cansev'in transferi, taraftarların tepkisi nedeniyle iptal edildi. Karşıyaka, yeni sezonda şampiyonluk hedeflerken, Trabzonspor’dan 22 yaşındaki defans oyuncusu Kadir Bakırtaş ile resmi sözleşme imzaladı.

Aynı gün kadroya katılan tecrübeli stoper Gençer Cansev’in transferi ise imzalanmasına rağmen, yaşanan bayrak krizi sebebiyle iptal oldu.

Santraya Göztepe Bayrağını Dikmişti

Karşıyaka taraftarları, sosyal medyada Gençer’in 8.5 yıl önce ezeli rakip Göztepe’de forma giyerken, iki takım arasında 10 Nisan 2016’da oynanan derbinin ardından İzmir Atatürk Stadı’nın santra noktasına Göztepe’nin bayrağını dikmesi nedeniyle tepki gösterdi. Yeşil-kırmızılılar, takımın 1’inci Lig’den düştüğü sezon, 2-0’lık o maçta sarı-kırmızılıların gollerinden birini atan futbolcunun bayrak olayıyla taraftarı tahrik edip tribünde olaylar çıkmasına neden olduğunu hatırlattı.

Oyuncu Da Vazgeçti: Tehdit Edildik

İki ezeli rakip o sezondan sonra bir daha aynı liglerde yer almazken, Karşıyaka, taraftarın tepkisi üzerine transferden vazgeçti. Gençer, sosyal medyada kendisi ve ailesine yapılan tehditler yüzünden karşılıklı anlaşarak ayrılmayı kabul etti.

Karşıyaka’dan Açıklama

Karşıyaka yönetimi, tecrübeli futbolcunun transferinin iptal olmasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Kulübümüz ve profesyonel futbolcu Gençer Cansev arasında 24.07.2024 tarihinde varılan anlaşma, taraftarımızın hassasiyeti nedeniyle karşılıklı olarak iptal edilmiştir. Taraftarımız, camiamız ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Transferin İptali ve Ardından Gelen Tepkiler

Karşıyaka taraftarları, Gençer Cansev’in transferinin iptal edilmesinden memnun olduklarını dile getirirken, bazı kesimler ise sporun ve rekabetin ruhuna aykırı olarak gördükleri tehditler ve baskı nedeniyle üzüntülerini belirtti. Olay, spor camiasında geniş yankı uyandırırken, Karşıyaka yönetimi ve Gençer Cansev’in, taraftarların hassasiyetlerini dikkate alarak aldıkları bu karar spor camiasında tartışmalara neden oldu.

Spor Haberleri