TFF Başkanlık Seçiminde İlk Raunt Büyükekşi'nin

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanın belli olacağı TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul başladı. Seçimli genel kurulda Mehmet Büyükekşi, açıklamalarda bulunuyor.

Türkiye Futbol Federasyonu, TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı Ankara'daki JW Marriott Hotel'de başladı. Seçime açıklanan ilk rakamlara göre, 274 delege katıldı.

SALONDA GERGİN ANLAR

Genel Kurul Divan Başkanlığı için Mehmet Baykan ve Murat Sancak önerildi. Mehmet Baykan, TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nın Divan Başkanı olarak ilan edildi ancak TFF başkan adaylarından İbrahim Hacıosmanoğlu ve ekibi bu duruma itiraz etti.

İtirazın ardından yeniden yapılan oylamada Mehmet Baykan, TFF Divan Kurulu Başkanı ilan edildi. Divan Başkanlığı için Mehmet Baykan'a 146 oy verilirken Murat Sancak ise 84 oy aldı.

Ali Koç, Divan kurulu başkanlığı için oy kullanmadı.

YÖNETİM KURULU LİSTELERİ BELLİ OLDU

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulunda başkan adayları Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yönetim kurulu listeleri belli oldu. Büyükekşi ve Hacıosmanoğlu'nun 65 olan yeterli imzayı topladıkları için başkan adaylıkları divan kurulu tarafından kabul edildi.

Mehmet Büyükekşi'nin 160, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun ise 72 geçerli imza topladığı açıklandı. 23 delegenin iki adaya da imza attığı gerekçesiyle imzaları kabul edilmedi.

Mehmet Büyükekşi'nin yönetim kurulu asil listede şu isimler bulunuyor:

Mustafa Eröğüt, Alkın Kalkavan, Yalçın Orhan, Müslüm Özmen, Hamit Altıntop, Ali Düşmez, Volkan Can, Ruşen Çetin, Haluk Kalyoncu, Ramazan Üçdan, Şafak Müderrisgil, Talat Papatya, Yunus Egemenoğlu, Veysel Bilen

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yönetim kurulu asil listesi şöyle:

Mecnun Otyakmaz, Bayram Saral, Zehra Neşe Kavak, Lale Cender, Fuat Gökdaş, Cengiz Gökay, Zafer Bahadır Saraç, Mevlüt Aktan, Bayram

MEHMET BÜYÜKEKŞİ AÇIKLAMALARDA BULUNUYOR

TFF seçimli genel kurulunda Mehmet Büyükekşi, açıklamalarda bulunuyor. Büyükekşi açıklamasında; "2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ilk kez tarihimizde ilk kez play-off oynamadan katıldık. Milli takım hepimizin göğsünü kabarttı. İnşallah böyle devam edecek. EURO 2024'teki başarılarımız, Uluslar Ligi ve 2026 Dünya Kupası'nda devam edecek." dedi.

"EURO 2032'YE ÜLKEMİZİN EV SAHİPLİĞİ YAPACAK OLMASI BİZİ SEVİNDİRİYOR"

Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı EURO 2032 ve UEFA finallerine ilişkin Mehmet Büyükekşi, "Bizi sevindiren bir diğer gelişme, EURO 2032'ye ülkemizin ev sahipliği yapacak olması. Ayrıca şampiyonanın ülkemizin tanıtımına yapacağı katkı düşünüldüğünde heyecan verici bir tablo çıkıyor ortaya. Dilerim ev sahipliği yapacağımız UEFA finallerinde Türk takımlarını görmenin mutluluğunu yaşarız." ifadelerini kullandı.

"HAKEM AKADEMESİ KURDUK"

Mehmet Büyükekşi konuşmasının devamında "Hakemlerin performanslarını daha yukarıya çekmek ve geliştirmek için hakem akademisi kurduk. Bu sistemde hakemlerimiz eğitim almaya başladı. Avrupa'da İtalya'dan sonra yarı otomatik ofsayt sistemini kullanan ülke olduk. Ofsayt tartışmalarını ortadan kaldırdık. İspanya'dan sonra Avrupa'da VAR kayıtlarnı yayınlayan ülke olduk." şeklinde konutu.

Büyükekşi ayrıca,"Süper Lig ve 1. Lig'in gelecek 3 sezonunu kapsayan yayın haklarını mevcut yayıncıyla yaptığımız anlaşmayla artırdık. 2021-2022 sezonunda 250 milyon TL olan sponsorluk gelirlerini 2023-24 sezonu itibariyle 786 milyon TL'ye ulaştırdık ve rekor kırdık. İlk defa hakem formalarına sponsor aldık. TFF 2. ve 3. Ligleri'nin gelirlerini 5 kat artırdık. 2. ve 3. Lig'de her hafta 10 maçı TFF YouTube hesabından yayınlamaya başladık. Uzun süre sonra deplasman seyirci yasağına son vererek gerginliğin önüne geçmeye çalıştık. E-Bilet ve Passolig için kulüplerle ortak çalıştık. 2025-26 sezonundan sonra kulüplere kendi biletlerini satma hakkı tanıdık. Ziraat Türkiye Kupası'nın yeni formatını oluşturduk ve bu formatla gelirini 3 kat artırdık. Kadınlar Süper Ligi'nde canlı yayınlanması için TRT ile anlaştık ve maçlar ilk defa ulusal bir kanalda yayınlanmaya başlandı." dedi.

"TÜRK FUTBOLUNUN SORUNLARINI ANCAK EL ELE VERİRSEK ÇÖZEBİLİRİZ"

TFF'de bugün yapılacak seçimde aday olan İbrahim Hacıosmanoğlu TRT Spor'a yaptığı açıklamada genel kurulla ilgili, "Uzun zamandır beri yarışın olmadığı genel kurullar yapılıyordu. Onun heyecanı var herkeste. Bizim temennimiz Türk milletine yakışan bir şekilde seçimlerin tamamlanıp, seçilen başkan da kaosun yaşanmamasının, barışın ve kardeşliğin, futbolun bir eğlence olduğu, sportif başarıların da sadece saha içinde yaşanması gerektiği düsturuyla hizmet eder. Biz de bundan memnun kalırız." dedi.

Hacıosmanoğlu ayrıca, "Kazanacağıma inanıyorum. Kazanamazsam da Türk futboluna hizmet ettiğimi düşünüyorum. Barış ve kardeşlik diyoruz. Bizimle iletişim kurmak isteyen herkese 10 adım daha yaklaşıp iletişim kuracağız. Bütün başkanlara teşekkür ediyorum. Türk futbolunun sorunlarını ancak el ele verirsek çözebiliriz. Federasyon başkanı olarak ben bütün sorunları çözeceğim diye yola çıkarsasanız hiçbir sorunu çözemezsiniz.

Kirli olan futbolu düzeltecek bir başkan adayı var. Büyükekşi'yi seçerlerse, gönülden bu işi gönüden yapan başkanlar artık bu işi bıraksın." ifadelerini kullandı.

Spor Haberleri