Hatayspor Başkanı Mıstıkoğlu: Her gün yeni borçlar çıkıyor

Hatayspor Kulübü Başkanı Levent Mıstıkoğlu, yeni sezon öncesi takımın hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Mıstıkoğlu, taraftarlara destek çağrısında bulundu.

Hatayspor Kulübü Başkanı Levent Mıstıkoğlu, Antakya EXPO'da düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Hatayspor'un bireylerin değil, Hatay halkının takımı olduğuna vurgu yapan Mıstıkoğlu, destek çağrısı yaptı.

Takımın ay başında Mersin'deki tesise döneceğini ve ilk maçın 9 Temmuz'da Galatasaray ile oynanacağını kaydeden Mıstıkoğlu, iyi bir sonuç almayı beklediklerini anlattı.

"BİZ TEKNİK HEYETİMİZİN İSTEDİĞİ TRANSFERLERİ YAPIYORUZ"

Hatayspor'da takım ve huzur ruhu olduğunun altını çizen Mıstıkoğlu, "Kampa gittik, arkadaşlarla görüştük. Teknik heyetimize son derece güveniyoruz. Hatayspor taraftarlarının sürekli talebi oluyor. İşte 'Yıldız futbolcu alın. 10 numara alın, 5 numara alın' gibi sosyal medyada birtakım talepler oluyor. Bu arkadaşlarımızdan rica ediyorum, istirham ediyorum. Biz teknik heyetimizin talep ettiği transferleri yapıyoruz. Hiçbirimiz teknik adam değiliz. Bunu yazan arkadaşlar da teknik adam değiller. Dolayısıyla bizim görevimiz teknik heyetin önünü açmak, onlara yardımcı olmak. Biz yönetim kurulu olarak teknik heyetimizin istediği tüm transferleri yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bugüne kadar takımımız kampta 3 hazırlık maçı yaptı. İki hazırlık maçımız daha var. İki hazırlık maçımızın tamamlanmasından sonra takım Mersin’e dönecek” ifadelerini kullandı.

"HER GÜN YENİ BORÇLAR ÇIKIYOR"

Öngöremedikleri borçların her gün önlerine çıktığını kaydeden Mıstıkoğlu, “Hatayspor’un mali tablosu bugüne kadar yönetim kurulu ile paylaşılmadı. Mali tablo bilinmediği için de genel kurulda yönetim ibra edildi. Ancak mevcut borcun dışında gelen ve gelmekte olan borçlar bilançoya dahil edilmemiş. Bertuğ Özgür Yıldırım’ın 6 milyon TL alacağı var. Yöneticimiz Ener Yardımcı, futbolcumuz ve menajeri ile görüşerek bu borcu 5 milyon TL’ye düşürdü. Rivas 1 taksiti ödenmediği için dava konusu oldu. Bunların hepsi önümüze geliyor. Ödenmemiş borçlar, futbolcu ve teknik heyet alacakları önümüze çıktı. Volkan Demirel hocamın teknik heyetinin parası ödenmemiş, biz ödedik. Bunlar bize bilançoda belirtilmeyen şeyler. Bunları biz incelediğimizde her gün önümüze yeni borçlar çıkıyor” dedi.

"HEDEFİMİZ 50 PUAN VE ÜZERİDİR"

Teknik heyetin bu sezon koyduğu hedefin 50 puan ve üzeri olduğunu belirten Mıstıkoğlu; “Hatayspor’un aylık gideri 50 milyon TL civarında. Transfer ücretlerimiz belli olmadığı için net bir bütçemiz de yok. Ancak Hatay bunun altından kalkabilecek güçtedir. Teknik heyetimiz ile yaptığımız görüşmede taleplerini aldık. Bizden 8-9 transfer istediler. Biz de bu transferleri yaptığımızda hedefimiz nedir diye sorduk. Bize söyledikleri 50 puan ve üzeridir. Teknik heyetimizin bize koyduğu hedef budur” şeklinde konuştu.

"BU YIL MAÇLARI MERSİN’DE OYNAYACAĞIZ"

Hatay’daki stadyumların yetersiz olduğunun tespit edildiğini ifade eden Mıstıkoğlu, bu yıl da maçların Mersin’de oynanacağını belirtti. Gönüllerinden geçenin maçları ikinci yarı Hatay’da oynamak olduğunu belirten Mıstıkoğlu, yapılan incelemeler ile Sarıseki Stadyumu’nun da yetersiz olduğunun tespit edildiğini söyledi. Mıstıkoğlu, “Hatayspor’umuz neredeyse lige hazır. 5 transfer yaptık. 3-4 transfer daha yapmak üzere görüşmelerimiz sürüyor. Onları da en kısa zamanda yapacağız. Biliyorsunuz ilk maçımız Galatasaray ile. İnşallah oradan iyi bir sonuçla dönmeyi istiyoruz. Lige hazır olma noktasında karar verecek olan teknik heyettir. Teknik heyetimiz lige hazırız diyorsa biz de hazır olduğumuzu düşünüyoruz. Hatayspor’a Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Öntürk’ün, Onursal Başkanımız Recep Atakaş’ın desteği çok büyük” diye konuştu.

TARAFTARLARIMIZI MAÇLARA BEKLİYORUZ

Taraftar desteğinin her zaman ekstra 1 puan değerinde olduğunu söyleyen Mıstıkoğlu şöyle devam etti:

“Şu ana kadar 5 bin kombine satıldı. 12-13 loca satıldı. Basından ricam kamuoyunu kombine konusunda bilgilendirmenizdir. Çünkü takım maçlarını Mersin’de oynayacak. Rakipler zor. Taraftarımızın desteğine ihtiyacımız var. Bilhassa kadınları maçlara teşvik etmek maçın kalitesini artıracaktır. Hanımları, kadınları maçlara gitmeye teşvik edelim. Yönetimimiz ile konuştuğumuz ilk konu da Hatayspor maçlarına konteyner kentlerdeki çocuklarımızı götürmek oldu. Bunun için de elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Galatasaray maçına konteyner kentten alacağımız 10 çocuğumuzu sahaya çıkartacağız. Galatasaray kulübü 10 çocuğumuzu İstanbul’da ağırlayacak, biz de o çocuklarımızı sahaya çıkartacağız. Hatayspor akademisi kurulması için de düşüncelerimiz var. Bu konuda da somut adımlar atınca kamuoyu ile paylaşacağız. Çocuklarımızı spora yönlendirebilirsek iyi bir vatandaş ve iyi bir insan olurlar. Kötü alışkanlıklardan da kurtulurlar ve Türk sporunun her dalına Hatay’dan yıldız isimler çıkar. Bunun için biz elimizden geleni yapacağız.”

Spor Haberleri