Hamzaoğlu Tarihe Geçti

İlk yılıdan mutlu sona ulaşan Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'da hem futbolcu hem de teknik direktör olarak şampiyonluk yaşayan ilk isim olarak tarihe geçti.Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu kulüp tarihine geçti. Hamzaoğlu,...

İlk yılıdan mutlu sona ulaşan Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'da hem futbolcu hem de teknik direktör olarak şampiyonluk yaşayan ilk isim olarak tarihe geçti.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu kulüp tarihine geçti. Hamzaoğlu, Spor Toto Süper Lig’de 2014-2015 sezonunda sarı-kırmızılı kulübü mutlu sona ulaştırarak Galatasaray’da hem futbolcu hem de teknik direktör olarak şampiyonluk yaşayan ilk isim oldu. Galatasaray’daki futbolculuk kariyerinde 1992-1993 ve 1993-1994 sezonlarında 2 lig şampiyonluğu yaşayan Hamza Hamzaoğlu, teknik direktör olarak da 2014-2015 sezonunda sarı-kırmızılı takımı şampiyonluğa taşıdı.

Türkiye’de aynı takımda hem futbolcu hem de teknik direktör olarak şampiyonluğa ulaşan ilk isim ise Aykut Kocaman olmuştu. Fenerbahçe formasıyla 1988-1989 ve 1995-1996 sezonlarında şampiyonluk sevinci yaşayan Aykut Kocaman, sarı-lacivertlileri teknik direktör olarak 2010-2011 sezonunda şampiyon yaparak önemli başarıya imza attı.

Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray’da hem futbolcu hem de teknik direktör olarak şampiyonluk yaşayan ilk isim olurken, Türkiye’de de bu önemli başarıya imza atan ikinci isim olma başarısı gösterdi.

Ertuğrul Sağlam ise hem futbolcu hem de teknik direktör olarak farklı takımlarda şampiyonluk yaşayan bir diğer isimi. Sağlam, Beşiktaş formasıyla 1995 yılında lig şampiyonluğuna ulaşırken, Bursaspor’un teknik direktörü olarak da 2010 yılında şampiyonluk ipini göğüslemeyi başardı.

Spor Haberleri