Gümbür gümbür geliyorlar! U20 Kadın Milli Voleybol Takımı namağlup şampiyon

Türkiye 20 Yaş Altı Kadın Milli Voleybol Takımı, İtalya'yı 3-2 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu. Milliler, İstanbul'da coşkuyla karşılandı.

Türkiye 20 Yaş Altı Kadın Milli Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nın finalinde İtalya'yı 3-2 yenerek şampiyon oldu.

Bulgaristan ve İrlanda'nın ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonda grubunu 7'de 7 yaparak lider bitiren ay-yıldızlılar, yarı finalde Polonya'yı mağlup ederek finale yükselmişti.

Milli takım, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da oynanan ve 117 dakika süren final maçında İtalya'yı 3-2 yenip Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Şampiyonluğa ulaşan ay-yıldızlı ekip, İstanbul Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, ay-yıldızlı ekibin büyük bir başarı elde ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ,

"Grupta puan vermeden, turnuva boyunca da 1 puan kaybederek ve son maçta da İtalya gibi güçlü bir rakibi 3-2 yenerek 20 Yaş Altı Türk Milli Takımı, Avrupa'da namağlup şampiyonluk elde etti. Bunlar geleceğin sultanları. Altyapımız her zaman söylediğimiz gibi çok güçlü, çok iyi bir altyapıya sahibiz. Avrupa'da ve dünyada şampiyonluk yaşamadığımız yıl yok gibi. Hayırlı olsun, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Teknik ekibe, sahada mücadele eden oyunculara, ailelerine, voleybola başladıkları günden bu yana emek veren tüm antrenörlerine teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun. Voleybolun her geçen gün neler yaptığını da hep birlikte görüyoruz."

"BU SONUCU BEKLİYORDUK"

Milli Takım Kaptanı Beren Yeşilırmak, ilk defa milli takıma kaptanlık yapmanın gururunu yaşadığını dile getirerek, "O yüzden çok heyecanlıydım. Takım arkadaşlarımızla çok iyi anlaştığımız için zorlandığım bir kısım olmadı. Milli takım kaptanı olduğum için kendimle çok gurur duyuyorum." dedi.

Şampiyonluğa inandıklarının altını çizen Beren, "Bekliyorduk tabii ki takımda herkes birbirine yardım ediyordu, tam bir takımdık, bu sonucu bekliyorduk. En iyi pasör çaprazı ödülü aldığım için de çok mutluyum. Bunun için 12 yaşımdan beri hayallerim vardı. Aldığım için çok mutluyum. A Milli Takım hayali tabii ki kuruyorum. A Milli Takım'da oynamayı çok istiyorum. İnşallah oynayacağım." değerlendirmesinde bulundu.

Beren Yeşilırmak

Beren, "Voleybol kariyerinde kimi örnek alıyorsun?" sorusuna ise "Voleybola başladığımdan beri tek aldığım örnek kişi Neslihan Demir, Hep de oydu, hiç değişmedi." yanıtını verdi.

Spor Haberleri