Türkiye'de 3. sezonunu geçiren Magdalena Stysiak, yeni ufuklara yelken açmaya hazırlanıyor.
Polonyalı oyuncu, 2023-2024 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer olarak Vodafone Sultanlar Ligi'ne adım atmıştı.
İtalya'nın Vero Volley Milano takımından transfer edilen Magdalena, 2 sezon Fenerbahçe'de oynadıktan sonra bu sezon başında Eczacıbaşı Dynavit'e geçti.
25 yaşında ve 2.03 boyundaki pasör çaprazı, şimdi bavulunu topluyor. Çünkü artık Brezilya'da oynayacak.
Peki neden arkasına bile bakmadan gidiyor Magdalena? Bu sorunun cevabını da verdi.
"KEŞFETMEYİ SEVİYORUM"
Magdalena'nın kararı ülkesi Polonya'da da gündem oldu. Polsat Sport, ayrılığın nedenini sordu, Magdalena şöyle cevapladı:
"Henüz Portekizce öğrenmeye başlamadım. Neden Brezilya? Keşfetmeyi seviyorum, yeni bir kültürü görmeyi, yeni insanlarla tanışmayı ve yeni bir dil öğrenmeyi seviyorum. Küçükken bir keresinde İtalya'da, Türkiye'de, Olimpiyatlarda ve Brezilya'da oynamak istediğimi söylemiştim.
Bu, voleybol kariyerimde eksik olan tek şey; küçük bir sporcu olarak, bu sporda başarılı olup olmayacağımı bilmeden kendime verdiğim bir söz. Pişman olmamak için orayı görmek istiyorum."