Galatasaray'ın yeni transferi Morutan'ın maliyeti belli oldu

Galatasaray, uzun süredir transfer etmek için çalışmalarını sürdürdüğü Romanya'nın FCSB takımında forma giyen 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Olimpiu Vasile Morutan'ın transferi için görüşmelere başlandığını açıkladı. Morutan'ın Galatasaray'a maliyeti de belli oldu.

22 yaşındaki oyuncu ve kulübü Steaua Bükreş ile anlaşmaya varan sarı kırmızılılar, görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi. 

Galatasaray'ın anlaştığı Rumen futbolcu Olimpiu Morutan dün gece İstanbul'a geldi. Romanya'nın Bükreş şehrinden uçağa binen genç futbolcu, Galatasaray Futbol A Takım İdari Direktörü Şükrü Hanedar ile birlikte İstanbul Havalimanına indi. Bu sabah sağlık kontrolünden geçecek Morutan ardından sarı-kırmızılılara resmi imzayı atacak.

FCSB Kulübü Sahibi George Becali, Morutan için 5.7 milyon Euro’ya el sıkıştıklarını açıkladı. Bu rakamı üç yıl vadeli olarak ödeyecek olan Galatasaray ayrıca bir sonraki satışından ise elde edeceği kârın yüzde 10’unu Rumen ekibine ödeyecek. Morutan ile de yıllık 600 bin Euro’ya anlaşan Galatasaray genç oyuncu ile dört yıllık sözleşmeye imza atacak.

 
 

Spor Haberleri