Galatasaray'dan UEFA'ya Şikayet! O Hakemin Kariyeri Bitebilir

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Galatasaray, Bayern Münih ile deplasmanda oynanan maçta görev yapan Portekizli hakem Antonio Nobre'yi UEFA'ya şikayet etti. Alman ekibinin attığı golün VAR görüntüsüyle ilgili ortaya çıkan bir skandal da gündeme geldi.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Bayern Münih ile oynanan maçın hakemi Antonio Nobre için harekete geçti. Bayern Münih'in Galatasaray'ı 2-1 yendiği maçın Portekizli hakemi Antonio Nobre, sarı-kırmızılı kulüp tarafından beş sayfalık özel mektupla UEFA Disiplin Kurulu'na şikayet edildi.

UEFA'YA GÖNDERİLEN MEKTUP ORTAYA ÇIKTI

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki 4. maçında Bayern Münih'e 2-1 mağlup oldu. Portekizli hakem Nobre verdiği kararlarla sarı kırmızılıları çılgına döndürmüştü. Hakem hakkında şikayetçi olan sarı-kırmızılıların UEFA'ya gönderdiği mektup ortaya çıktı.

VAR SİSTEMİ BOZULDU

Almanya'daki maçın 80. dakikasında Harry Kane topu ağlara gönderirken, yardımcı hakem Pedro Martins ofsayt bayrağını kaldırdı. Bu sırada VAR sistemi bozuldu ve saha kenarındaki monitörde pozisyon gösterilemedi. Orta hakem Antonio Nobre, ekranda çizgi çekilemediği için protokol gereği yan hakemin kararına uymak durumundaydı. Ancak VAR odasındaki (VAR) Tiago Martins ve (AVAR) Juan Martinez ile iki kez konuşarak golü verdi.

ÖZEL DOSYAYLA ŞİKAYET

Yaşananları araştıran ve VAR protokolünün çiğnendiğini ortaya çıkaran Galatasaraylı yetkililer, hukuki yollardan hakkını aramaya başladı. Portekizli orta hakem Antonio Nobre, UEFA Disiplin Kurulu'na 5 sayfalık hazırlanan özel dosyayla şikayet edildi.

DEVLER LİGİ KARİYERİ BİTEBİLİR

Kariyerindeki ilk Şampiyonlar Ligi maçında sonuca etki eden Nobre'ye bir daha bu arenada görev verilmeyecek.

Spor Haberleri