Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Metin Öztürk, divan kurulu toplantısında konuştu. Öztürk, Erden Timur ve Fenerbahçe ile ilgili açıklamalarda bulundu.
"BİZ KİMSEYE TEKME ATMAYIZ"
Öztürk, "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" nedeniyle tutuklu bulunan eski Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur için şunları söyledi:
"Biz kimseye tekme atmayız. Burada olmayan, kulübümüze sponsor olmuş, her zor zamanımızda yetişmiş, başkan vekilliği yapmış, Galatasaray için savaşmış, kendi ekonomik değerlerini ötelemiş birine, burada vurmak yakışmadı. Birinin kan davası varsa, konuşulacak yer burası değil. Sayın Erden Timur, her zaman Galatasaray, yönetim kurulu, üyeler ve taraftarlar için gereken gayreti gösterdi. Asla Galatasaray'dan nemalanmaya çalışmadı. Tüm emeğiyle ve gücüyle Galatasaray'a katkı sağladı. Ben, yönetim kurulumuz ve başkanımız adına Erden Timur'a teşekkür ediyorum."
"FENERBAHÇE TAKLİT EDEREK ÇIKTI"
Metin Öztürk, "Fenerbahçe Kulübü, Bankalar Birliği Anlaşması'ndan Galatasaray'ı taklit ederek çıktı. Beşiktaş Kulübü de Galatasaray'ı taklit etmek için yetki aldı. Hepsinde model aynı. Olay, bir yeri satmak değil. Olay, bir yeri geliştirmek ve o şekilde götürmek. Riva'nın yeni bir sözleşmesinden bahsediliyor. Orada inanılmaz hızlı bir şekilde işimiz yürüyor. Kısa zamanda oradan çok ciddi nakit akışları gelecek" ifadelerini kullandı.