Spor yorumcusu Serdar Kelleci, Galatasaray yönetiminin transfer politikası üzerine yaptığı açıklamalarda çarpıcı ifadeler kullandı.
Kelleci, Hakan Çalhanoğlu transferinin kulüp için öncelikli bir hamle olmadığını belirterek, yönetimin stratejisinin sorgulanması gerektiğini savundu.
"Icardi ve Osimhen yedek oturamaz"
Kelleci’ye göre, Hakan Çalhanoğlu’nun takıma katılması halinde Galatasaray’ın üçlü savunmaya geçmesi muhtemel. Eğer Osimhen takımda kalırsa, Icardi ile birlikte ileri uçta görev alacak ve bu isimlerden birinin yedek kalması mümkün olmayacak.
Çalhanoğlu’nun, 4-2-3-1 sisteminde verimli olmayacağını öne süren yorumcu, Galatasaray’ın mevcut kadro yapısını bozmasının riskli olduğunu ifade etti ve şunları söyledi:
Galatasaray neden transfer döneminde kendine eziyet ediyor?
Bernardo, İlkay, Hakan gibi isimler dönüp dolaşıyor.
Önce temel ihtiyaçların giderilmesi gerekiyor.
Yönetim taraftarın isteklerini karşılamak için hamle yapıyor.
Madem Hakan bu kadar iyi oyuncu neden Juventus istemiyor da Galatasaray istiyor?
Oradaki yöneticiler neden bu isimlere gidiyorlar?
Taraftarın gözünde becerikli olmak istiyorlar ve kendi koltuklarını sağlama almayı planlıyor. Zamanında Zaniolo, Zaha, Tete, Ziyech transferlerinde söylemiştim."BU ÇOK TEHLİKELİ"
Bu çok tehlikeli bir şey. Galiba bu yapılan planlamaya bakarsak Abdülkerim ve Sara gidecek gibi. Lemina da elden çıkabilir. Her sene sistem ve kadro değiştirerek Avrupa'da başarı gelmez. Belirli bir oyun şablonunuzun oturması gerekiyor.