Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nden elendi: Fenerbahçe uçuşa geçti!

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İsviçre'nin Young Boys takımına elenen Galatasaray'ın borsa hisseleri değer kaybetti. Sarı-kırmızılı ekip, Young Boys'a karşı 3-2 ve 1-0'lık sonuçlarla mağlup olarak turnuvanın dışında kaldı. Tüm bunlar karşısında Fenerbahçe'nin hisseleri uçuşa geçti.

Galatasaray'ın mağlubiyetinin ardından hisseleri borsada çakıldı. Dün 8,41 TL'den kapanış yapan Galatasaray Sportif AŞ'nin hisseleri, sabah saatlerinde 10:55 itibarıyla yüzde 9,04 oranında düşüşle 7,65 TL'ye geriledi.

Analistler, bu düşüşün nedeni olarak takımın Şampiyonlar Ligi’nden elde edeceği gelirden mahrum kalmasını gösterdi. Sportif başarının finansal etkilerinin önemli olduğunu vurguladılar.

Şampiyonlar Ligi'ne katılım ücreti 18 milyon 620 bin euro, yayın geliri ise 9 milyon euro olarak belirlenmişti. Ayrıca, her galibiyet için 2,1 milyon euro ve beraberlik için 700 bin euro ödenecek. Galatasaray, bu durumda en az 27,6 milyon euro gelir elde edemedi.

FENERBAHÇE HİSSELERİ UÇUŞA GEÇTİ

Diğer yandan, Fenerbahçe'nin Ferdi Erenay Kadıoğlu'nun 30 milyon euro bonservis bedeliyle İngiltere Premier Lig ekibi Brighton'a transfer olduğunu duyurması sonrası borsa hisselerinde artış görüldü.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamaya göre, Fenerbahçe ek olarak 5 milyon euroya kadar başarı bonusu ve sonraki satıştan yüzde 10 pay alacak.

Fenerbahçe hisseleri, bu gelişmeyle birlikte Borsa İstanbul’da yüzde 2,3 artış göstererek 140 TL’ye yükseldi.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ hisseleri de yüzde 3,15 değer kazanırken, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği hisseleri yüzde 3,24 oranında değer kaybetti.

Spor Haberleri