Galatasaray olaylı anlaşmayı askıya aldı

Galatasaray Kulübü büyük tartışma yaratan MeritKingNews sponsorluğunu askıya aldığını duyurdu.

Galatasaray Kulübü; büyük tartışma yaratan meritking.news ile yaptığı sponsorluk anlaşmasını durdurdu...

Sarı-Kırmızılı kulüp geçtiğimiz pazar günü Serwin Global Solutions ile yapılan sözleşmenin detaylarını KAP'a açıklamıştı.

Duyuruda, "Galatasaray Sportif A.Ş, Galatasaray Spor Kulübü ve Serwin Global Solutions SDN BHD arasında küresel bir dijital spor haber platformu olan “meritking.news” markası tanıtımı özelinde kullanılmak üzere, 2024/25 ve 2025/26 sezonlarını kapsayacak şekilde, 14.060.000 USD + KDV toplam bedelle; futbol takımımızın forma sırtı, farklı branşlarımızda reklam ve tanıtım haklarını kapsayan sponsorluk sözleşmesi imzalanmıştır" denilmişti.

Galatasaray, Rizespor karşılaşmasında arkasında meritking.news yazan formalarla çıkmıştı.

Bu anlaşma sonrası söz konusu şirketin yasa dışı bahis ile ilişkili olduğu iddiaları üzerine büyük tartışma başlamıştı. Bugün de Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü, Galatasaray ile birlikte aynı şirketle anlaşması bulunan Adana Demirspor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Gelinen noktada Galatasaray da geri adım attı. Yapılan açıklamayla Sarı-kırmızılı kulüp, meritking.news sözleşmesinin iddialar netleşene kadar askıya alındığını açıkladı.

Galatasaray'dan KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bir dijital spor haber platformu olan "meritking.news" markası tanıtımı özelinde Şirketimizin, Serwin Global Solutions SDN BHD ile imzalamış olduğu sözleşme, şirketimize iletilen bilgi,belge ve diğer iddialar netleşene kadar askıya alınmıştır."

Spor Haberleri