G.Saray, Hazırlık Maçında 5 Golle Mağlup Oldu

Yeni sezon öncesi çalışmalarını Avusturya’da sürdüren Galatasaray, hazırlık maçında Fortuna Düsseldorf’a 5-2 yenildi.

Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'nın Geinberg bölgesinde sürdüren Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, hazırlık karşılaşmasında Almanya Bundesliga 2 ekiplerinden Fortuna Düsseldorf ile karşı karşıya geldi. LASK’ın maçlarını oynadığı Raiffeisen Arena’daki mücadeleyi Avusturyalı hakem Harald Lechner yönetti.

Karşılaşmaya Alman ekibi hızlı başladı. Fortuna Düsseldorf, 22’nci dakikada Emmanuel Iyoha’nın ayağından bulduğu golle mücadelede 1-0 öne geçti. Baskısını sürdüren Düsseldorf, 3 dakika sonra Jona Niemiec ile farkı 2’ye çıkaran golü buldu: 0-2. Golden sonra Galatasaray etkili ataklar üretirken, mücadelenin 35’inci dakikasında Kerem Demirbay farkı 1’e indiren golü attı: 1-2. Karşılaşmanın ilk yarısı Alman ekibinin 2-1’lik üstünlüğü ile bitti.

İkinci yarıda Galatasaray 60’ıncı dakikada Dries Mertens ile beraberliği sağlarken, 4 dakika sonra Düsseldorf’ta Danny Schmidt takımını tekrar öne geçiren golü attı: 2-3. Golün ardından etkisini sürdüren Alman temsilcisi, 73’üncü dakikada Matthias Zimmermann ve 83’üncü dakikada da Karim Affo’nun ayağından bulduğu gollerle karşılaşmada farkı 3’e çıkardı: 2-5. Karşılaşmada başka gol olmayınca Fortuna Düsseldorf, sahadan 5-2’lik skorla galip ayrıldı.

OKAN BURUK: BAZI MEVKİLERDE EKSİKLERİMİZ VAR

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fortuna Düsseldorf karşısında alınan 5-2'lik mağlubiyetin ardından açıklamalarda bulundu. Buruk, sezon başı kampında her şeye adapte olmaları gerektiğini ve yeni sezonun sıcaklarda başlayacağını belirtti. Sonuçtan memnun olmadığını ifade eden Buruk, stoperlerin milli takımda olması nedeniyle farklı alternatiflere yöneldiklerini ve rakiplerinin daha diri olduğunu söyledi.

Buruk, "Sezon başı kampı, her şeye adapte olmak lazım. Yeni sezon da bu sıcaklarda başlayacak. İstediğimiz bir sonuç olmadı. Böyle bir sonuca alışık değiliz, bir yandan üzülüyoruz ama bir yandan da sakatlık vermeden maçı tamamladık. Bazı mevkilerde eksiklerimiz var. Stoperlerin milli takımda olması bizi farklı alternatiflere itti. Rakibimiz bize göre daha diriydi. İkinci yarı bunu da net bir şekilde ortaya koydular. Hazır olmaya çalışıyoruz. Henüz çok erken, 12 gündür antrenman yapıyoruz," diye konuştu.

Transferler hakkında bilgi veren Buruk, milli oyuncuların geri döneceğini ve stoper bölgesine transfer yapmayı hedeflediklerini belirtti. "İkinci kamp bizim için daha önemli, milli oyuncularımız geri dönüyor. Hiç stoperim kalmadı. Orijinal stoper arıyoruz. Victor belki bir sonraki maçta süre alabilir. En kısa zamanda transferlerimiz yetişecek. Bir sonraki kampta hedefimiz en azından bir transfer oraya yetişecek. Burada büyük bir çaba sarf ediliyor. Bu transferlerin bize geleceğini düşünüyorum," ifadelerini kullandı.

Buruk, Oğuz Aydın transferi hakkında da konuştu: "Oğuz Aydın konusuna açıklık getireyim. Şu an bizim elimizde 7-8 tane kanat oyuncusu var. Oraya bir transfer daha yapmak çok mantıklı değildi. Milli 3 tane kanat oyuncumuz var. Zaten yer verme şansımız yok. Buna da açıklık getirmiş olalım."

Spor Haberleri