Fransızların olimpiyat rüyası sporcuların kabusu oldu

Fransızların öve öve bitiremediği Sen Nehri nedeniyle birçok olimpik yüzücü hastalandı ve yarışmaların ardından defalarca kustu. Alman olimpik yüzücü Beck, imalı bir şekilde, "Sen Nehri’nin su kalitesi kanıtlandı" dedi.

Alman yüzücü Leonie Beck, 2024 Paris Olimpiyatları’nda Sen Nehri'nde düzenlenen açık su yüzme yarışına katıldıktan sonra hastalandığını açıkladı.

Beck, yarış sonrası Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "9 kez kustuğunu ve ishal olduğunu" belirterek, "Sen Nehri’nin su kalitesi kanıtlandı" ifadelerini kullandı. Beck, yarışı 9. sırada tamamladı.

Belçikalı sporcu Claire Michel de Sen Nehri'nde yarıştıktan sonra koli basili bakterisine yakalandı ve bu nedenle Belçika ekibi triatlon karışık takım finallerinden çekildi. Ayrıca, Portekizli triatloncu Vasco Vilaca da yarış sonrası mide-bağırsak enfeksiyonu belirtileri gösterdi.

Sen Nehri'nde düzenlenmesi planlanan yüzme antrenmanları kirlilik nedeniyle beş kez iptal edilmişti. 30 Temmuz’da yapılması planlanan erkekler triatlon müsabakası da kirlilik nedeniyle ertelenmişti.

Nehrin temizliği için 2015'ten bu yana 1,4 milyar avro harcayan Fransız hükümeti, olimpiyatlar öncesi su kalitesini artırmayı hedeflemişti. Ancak, Fransız haber sitesi Mediapart, nehrin kirlilik seviyesinin açıklanandan daha yüksek olduğunu iddia etti.

Spor Haberleri