Formula 1 liderlik tablosu karıştı, Imola pisti ateş gibi: Piastri, Verstappen ve Norris karşı karşıya

Formula 1’de heyecan Imola’da devam ediyor. Emilia-Romagna GP, 19 Mayıs Pazar TSİ 16.00’da koşulacak. McLaren pilotu Oscar Piastri 4 galibiyetle liderliğini sürdürüyor. Norris ve Verstappen onu takip ediyor. McLaren 246 puanla takımlar klasmanında zirvede. Kritik yarışta rekabet iyice kızışıyor.

Formula 1 Dünya Şampiyonası, sezonun yedinci yarışı olan Emilia-Romagna Grand Prix’si ile hız kesmeden devam ediyor. Yarış, İtalya’nın Imola kentinde bulunan 4,9 kilometrelik Enzo ve Dino Ferrari Pisti’nde 63 tur üzerinden gerçekleştirilecek.

Sıralama turları 18 Mayıs Cumartesi günü TSİ 17.00’de yapılacak. Heyecanla beklenen yarış ise 19 Mayıs Pazar günü TSİ 16.00’da başlayacak.

Sezonun ilk altı yarışında McLaren pilotu Oscar Piastri üstün performansıyla 4 birincilik elde etti. Takım arkadaşı Lando Norris ve Red Bull’dan Max Verstappen ise birer yarış kazandı.

Emilia-Romagna GP öncesi pilotlar sıralamasında ilk beş şu şekilde:

Oscar Piastri (Avustralya) – 131 puan

Lando Norris (Büyük Britanya) – 115 puan

Max Verstappen (Hollanda) – 99 puan

George Russell (Büyük Britanya) – 93 puan

Charles Leclerc (Monako) – 53 puan

Takımlar klasmanında McLaren fark açtı

Takımlar şampiyonasında ise McLaren liderliği elinde tutuyor:

McLaren – 246 puan

Mercedes – 141 puan

Red Bull – 105 puan

Ferrari – 94 puan

Williams – 37 puan

Spor Haberleri