Vargas devreye girdi! Filenin Sultanları galibiyetle başladı

2024 Paris Olimpiyatlarında A Milli Voleybol Takımımız Hollanda karşısında muhteşem bir geri dönüşe imza attı. Filenin Sultanları Hollanda karşılaşmasını 3-2 kazandı.

Filenin Sultanları, 2-0 geriye düştüğü maçta Hollanda'yı altın setle 3-2 mağlup etti ve Paris 2024'e galibiyetle başladı.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda ilk maçında Hollanda ile karşılaştı.

Türkiye 19-25, 19-25, 25-22, 25-22, 15-13'lük skorlarla biten setlerle sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Setler şu şekilde:

1. SET

Maça hızlı başlayan A Milliler özellikle servis turlarındaki hatalarıyla dikkat çekti. İlk sette 10 hata ile oynayan Türkiye 26 dakika süren seti 19-25 kaybetti. Vargas'ın 6, Ebrar'ın 3 sayı ile oynadığı ilk sette blok sayısı elde edemeyen A Millilerin kazandığı 4 sayı; Hollanda'nın hatasından geldi.

2. SET

Maçın 2. setinin başlama vuruşunu Ebrar Karakurt'un servisiyle yapan ve ilk sayıyı Hollanda'ya kaptıran A Milliler 2. sete etkili başlayamadı. Başarılı servisleriyle dikkat çeken rakibe karşı üst üste yapılan hataların ardından Daniele Santerelli sıklıkla mola almak zorunda kaldı. Manşet almakta zorlanan A Milliler Derya Cebecioğlu'nun oyuna girmesiyle biraz toparlanıp hücumda peş peşe 3 sayı kazansa da Hollanda, A Millilerin smaçlarına genellikle 3'lü blokla karşılık vererek seti yine 26 dakikada ve yine 19-25 kazandı.

GERİ DÖNÜŞÜN ADI: 3. SET

Takım oyunun yanı sıra etkili servisleri ve konsantrasyonuyla dikkat çeken portakallar 3. sette Türkiye'nin, deyim yerindeyse kısa süreli baş döndüren performansı karşısında bir anda 3-1 geriye düşse de skoru 3-3'e getirmeyi başardı. Bundan sonra 8-8'e kadar geriden gelen Hollanda skoru 8-9'a taşıyarak 3. sette ilk kez öne geçmeyi başardı. 16-16'ya kadar her iki takım da bir geri düşüp bir öne geçse de Hande Baladın'ın bu zaman kadar elde ettiği 4 etkili sayı portakallara molayı aldırttı. Meliha'nın yaptığı nitelikli savunmanın peşisıra gelen Vargas sayıları ile 20-17 öne geçen Türkiye, Hollanda'ya bir kez daha mola aldırmayı başardı. Mola dönüşü Elif Şahin'in muhteşem servisi ile alınan sayıyla iyi bir hava yakalayan A Millilerimiz Hande Baladın'ın setteki 5. sayısıyla skoru 22-20'ye taşıdı. Kırankırana süren setin sonlarına doğru kaptan Eda Erdem'in blok sayısıyla Türkiye 27 dakikada 25-22'lik skorla seti kazanmayı bildi.

4. SET

İki takımın kontrollü ve temkinli oyunuyla başlayan 4. sette uzun süre başa baş bir görüntü çizildi. Bir müddet karşılıklı hatalarla devam eden sette Hollanda skoru 11-14'e çıkardı. Bundan sonra Daniele Santarelli'nin molası geldi. Mola dönüşü de beklenen performansı gösteremeyen Türkiye, Hollanda'nın etkili kademesini geçemediği gibi etkisiz hücumunda da basit hatalar yaparak portakalların çok rahat sayı kazanmasını sağladı. Setin 20'li sayılarına doğru biraz hareketlenen Türkiye Aslı Kalaç ve Melissa Vargas'ın etkili hücumuyla bir anda skoru 22-21'e taşıdı. Hemen ardından Hollanda'nın molası geldi. Mola dönüşü 23-21'le başlayan A Milliler şahane bir geri dönüşle bir anda dünya şampiyonu kimliğini hatırlamışçasına rakibini domine etti. 24-22'ye taşınan sette Hollanda'nın riskli servisi sonucu skor 25-22'ye taşındı ve Türkiye setin galibi olarak maçı final setine taşıdı.

FİNAL SETİNİN ADI: TÜRKİYE BİTTİ DEMEDEN BİTMİYOR

Final setine 0-2'lik seriyle başlayan portakallar, setin ilk dakikalarında Hollanda ekibinin fair-play dışı tavırları dikkat çekti. Bir Türkiye hücumda topa Hollandalı oyuncunun temasının çok net belli olduğu pozisyonda portakallar görüntülere rağmen uzun süre itiraz ederek tepki topladı. Bundan sonra peş peşe gelen Türkiye sayıları ile set 6-6'ya taşındı. Ebrar'ın seri olarak 3 sayı alması, Gizem Örge'nin etkili müdahaleleri bu anda dikkat çekti. Skor 8-8'ken muhteşem bir ralli yaşandı. Ralliden Hollanda mutlu ayrıldı. Sonrasında Hollanda'yı hataya zorlayan A Milliler muhteşem ataklarıyla üst üste sayılar buldu. Vargas'ın maç sayısı öncesinde bulduğu olağanüstü sayıyla dağılan Hollanda molaya gitti. Molanın ardından Hollanda'nın servisini soğuk kanlılıkla karşılayan Gizem Örge'nin pası ile Mellisa Vargas şahane bir smaçla son noktayı koydu. 2018'den beri Türkiye'ye karşı galibiyeti bulunmayan Hollanda yine eli boş döndü. Final setini 15-13'lük skorla kazanan A Milliler Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndaki ilk maçında sahadan 3-2'lik skorla galip ayrılmayı başardı.

Hollanda karşısında salona çıkan voleybol takımımızın maç programı şöyle:

  • 1 Ağustos 2024 - 10.00 Türkiye-Dominik Cumhuriyeti
  • 4 Ağustos 2024 - 10.00 Türkiye-İtalya

Spor Haberleri