A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2025 FIVB Milletler Ligi'nin (VNL) Hollanda'da düzenlenen üçüncü haftasındaki son maçında Sırbistan'a 3-0 yenildi.
Filenin Sultanları'ndan üst üste 3. yenilgi
A Milli Kadın Voleybol Takımımız, uzun süre sonra ilk kez üst üste 3 yenilgi aldı. Bu yenilgiler hayal kırıklığı yaratırken, çarpıcı bir itiraf geldi.
Hollanda etabında üst üste 3 yenilgi alan Filenin Sultanları, ilk 8'e kalıp finallere gitmeyi daha önceden garantilese de aldığı sonuçlar hayal kırıklığı yarattı.
Milliler, normal sezonu 12 maçta 8 galibiyet ve 4 yenilgiyle tamamladı. A Milli Takım, 23-27 Temmuz tarihlerinde Polonya'da yapılacak finallere katılacak ve çeyrek finalde Japonya ile karşılaşacak.
Filenin Sultanları, Hollanda'da neden başarısız oldu? Başantrenör Daniele Santarelli, nedenlerini anlatırken itirafta da bulundu.
Santarelli şunları söyledi:
- Oyuncularım bana yorgun olduklarını söylediler.
- Uyuyup uyanıp maça çıkmak ve ardından yenilgi almak çok zor.
- Bunlar bir bahane değil ama hücumda sorunlar yaşadık. Bu takımın başantrenörü olmaktan gurur duyuyorum.
- Derya'nın ateşi vardı, Cansu'nun Hande'nin sakatlıkları vardı.
- Döndüğümde tüm oyuncularımla tek tek konuşarak durumlarını öğreneceğim.
- Oyuncularıma kızgın değilim, performansımıza kızgınım. Her zaman takımın durumundan ben sorumluyum.