Filenin Sultanları Olimpiyat açılışında neden yoktu?

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde Filenin Sultanları'nın yer almadı. Sultanların açılış töreninde neden yer almadığının sebebi ise belli oldu.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda görkemli açılış töreni yapıldı.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları, Sen Nehri'nde gerçekleşirken Olimpiyat oyunları tarihinde ilk kez bir açılış töreni, stat dışında kent merkezinde yapıldı.

Filenin Sultanları, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın açılış törenine katılmadı. Türkiye A Milli Voleybol Kadın Takımı'nın açılış töreninde yer almamasının sebebi ise belli oldu.

Türkiye kafilesinde madalya hedefiyle oyunlara giren A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın oyuncuları yer almadı. Bu durum başantrenör Daniele Santarelli'nin isteğiyle gerçekleşti.

İlk maçına 29 Temmuz Pazartesi günü Fransa yerel saatiyle sabah 09:00’da çıkacak olan Filenin Sultanları’nda başantrenör Daniele Santarelli oyuncularının uyku saatlerinin bozulmaması için açılış törenine katılmama kararı aldı.

İtalyan koçun bu istekte bulunmasında yağmurlu hava şartlarının yaratabileceği hastalık gibi endişeler de etkili oldu. Santarelli’nin bu isteği Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından da kabul görünce Filenin Sultanları Sen Nehri üzerindeki geçiş törenine katılmadı. Maçlarını erken saatte oynayacak birçok voleybol takımı da benzer şekilde törende yer almamayı seçti. Sırbistan’da ise ülke bayrağını efsanevi pasör Maja Ognjenovic’in taşıması dikkat çekti. Tokyo’da düzenlenen olimpiyatlarda da boy gösteren A Milli Kadın Voleybol Takımı, orada da açılış töreninde yer almamıştı.

Spor Haberleri