Fenerbahçe'de Yaprak Dökümü: 4 Yıldızla Yollar Ayrılıyor

Devre arasında kadrosunu güçlendirmek için birçok yıldız isimle anlaşan Fenerbahçe'de ayrılıklarda peş peşe geliyor. Teknik direktör İsmail Kartal, devre arası transferinin bitmesine sayılı saatler kala o futbolcular konusunda kararını verdi.

Süper Lig'de lider konumda bulunan Fenerbahçe'de flaş transfer gelişmeleri yaşanıyor. Devre arası transfer döneminin bitmesine sayılı saatler kala sarı-lacivertliler çalışmalarına hız verdi.

Süper Lig devinin; Leonardo Bonucci, Rade Krunic ve Çağlar Söyüncü'yü kadrosuna katmasının ardından Miguel Crespo, Samet Akaydın, Emre Mor, Umut Nayir ve Bartuğ Elmaz gibi oyuncuları ise daha fazla forma şansı bulabilmeleri açısından kiralık olarak gönderdi.

Hem kadro şişkinliğini azaltmak hem de yabancı kontenjanı nedeniyle Fenerbahçe'de sıcak saatler yaşanıyor. Hali hazırda 17 yabancı oyuncusu bulunan Sarı-Lacivertli kulüp, bu sayıyı 14'e düşürmek zorunda. Bu doğrultuda teknik direktör İsmail Kartal, kadro dışı bırakacağı veya gelecek planlarında yer almayacak isimleri belirledi. Tecrübeli teknik hoca bu listeye ilk etapta 4 ismi yazdı.

LUAN PERES

Diz ameliyatı olan Luan Peres, ligin ilk devresinde takımını yalnız bırakmıştı. Brezilyalı oyuncunun ne zaman döneceği bilinmezken, sarı-lacivertliler ligin ikinci yarısında da oyuncunun lisansını askıda tutacak.

29 yaşındaki oyuncu 2022 yazında F.Bahçe'ye 5.23 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olmuştu. Fenerbahçe'yle 2025'e kadar sözleşmesi bulunan Peres'in güncel piyasa değeri ise 2.5 milyon Euro.

MIHA ZAJC

Sezon başında sözleşmesi biten Miha Zajc, teknik direktör İsmail Kartal'ın isteğiyle mukavelesi uzatılmıştı. Sloven oyuncu buna karşın istenen performansı sergileyemedi ve beklediği forma şansını yakalayamadı.

29 yaşındaki oyuncuya taliplerin olduğu bilinirken, Zajc'ın takımdan ayrılmaya sıcak bakmadığı kaydedildi. 2026'ya kadar sözleşmesi bulunan Miha Zajc'ın güncel piyasa değeri ise 3.8 milyon Euro.

LINCOLN

2022 yazında transfer edilen Lincoln Henrique, uzun süreli sakatlık yaşamış ve ligin ilk yarısında takımını yalnız bırakmıştı. Fenerbahçe, Sambacı oyuncunun ritim bulması için sezon sonuna kadar bir kulübe kiralanmasına sıcak bakılıyor.

2026 yazında kadar sözleşmesi bulunan 25 yaşındaki sol bekin güncel piyasa değeri ise 3.3 milyon Euro.

RYAN KENT

Sezon başında bonservis bedeli ödenmeden kadroya katılan Ryan Kent, buna karşın beklentileri karşılayamadı. İngiliz oyuncu sol kanatta Dusan Tadic'in gerisinde kaldı ve ilk 11'de devamlı olarak forma giyemedi.

Şu ana kadar 15 maça çıkan 27 yaşındaki oyuncu, 634 dakika sahada kalarak 1 gol - 2 asistlik performans gösterdi. 2027'e kadar sözleşmesi bulunan İngiliz futbolcunun güncel piyasa değeri ise 7 milyon Euro.

Spor Haberleri