Aziz Yıldırım Kongreyi Terk Etti!

Fenerbahçe bugün ve yarın yapılacak olan seçimli genel kurulda mevcut başkan Ali Koç ve Aziz Yıldırım yarışacak. Kongreyi Vefa Küçük'ün yönetecek olması tepkiyle karşılandı. Yıldırım Kongreden ayrılacağını açıkladı.

Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın başkanlığa aday olduğu Fenerbahçe'de, bugün ve yarın seçimli genel kurulda yeni başkanını seçecek. Ülker Stadı'nda ilk gün mali genel kurul gerçekleştirilecek. Oy verme işlemi ise yarın yapılacak. Aidatlarını yatıran 46 bin 410 üye oy kullanma hakkına sahip.

Stadın kapıları saat 9:00'da açıldı ve Fenerbahçe kongre üyeleri üye kartlarını alarak Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı için stada giriş yapmaya başladı.

KONGREYİ VEFA KÜÇÜK YÖNETECEK

Fenerbahçe olağan seçimli genel kurul toplantısını Vefa Küçük yönetecek. Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu'nun seçilmemesiyle Aziz Yıldırım tarafı bu durumu yuhaladı. Vefa Küçük'ün konuşması 'Vefa Küçük' tezahüratıyla kesildi. Bir kısım kongre üyeleri ise 'Şekip Başkan' tezahüratı yapıyor.

Tezahüratların ardındna Vefa Küçük, "Şekip Mosturoğlu çok değerli bir kardeşimizdir. Bir oylama yapıldı, beni seçtiniz. O yüzden hepinizi sükunete davet ediyorum." dedi.

YILDIRIM'IN EKİBİ KÜÇÜK'ÜN SEÇİLMESİNE İTİRAZ ETTİ

Halk TV'den Yiğit Can'ın haberine göre, Kongreyi yönetecek Divan Başkanlığına Vefa Küçük'ün seçilmesinin ardından Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu listesinde olan Mahmut Uslu ve Mihat Özbağı, Ali Koç'un yönetim kurulu listesinin olduğu alana gitti ve Hamdi Akın'la görüştü. Uslu ve Özbağı, "Göz kararıyla seçim olmaz" diyerek duruma itiraz etti.

KONGRE OLAYLI BAŞLADI

Erol Bilecik konuşmasını yaparken Aziz Yıldırım ve ekibi sahneye çıktı. Bilecik'in konuşması yarıda kaldı. Aziz Yıldırım ile Vefa Küçük arasında gerilim yaşandı. Aziz Yıldırım mikrofonun başına geçti.

Daha sonra Vefa Küçük, "Sayın Aziz Yıldırım, benden söz almadan konuşmayın." dedi.

Bunun üzerine Aziz Yıldırım, Küçük için "Ben alırım. Sen orada seçilmeden oturdun." ifadelerini kullandı.

Ali Koç ve Aziz Yıldırım bir süre kürsü önünde konuştu. Vefa Küçük, "Kürsüye kadar geldiğine göre bir 30 saniye söz hakkı tanıyalım Aziz Yıldırım'a." ifadelerini kullandı ve Yıldırım'a söz hakkı verdi.

AZİZ YILDIRIM KONGRE'Yİ TERK ETTİ

Konuşma yapan Aziz Yıldırım, "Burada Fenerbahçe’ye yakışır bir kongre olmasını istiyoruz ancak yapılan seçim gayri demokratik bir seçimdir. Ben buradan ayrılıyorum. Yarın oy atmaya geleceğim. Benim arkadaşlarımdan isteyen kalabilir isteyen ayrılır, hepinize teşekkür ederim" dedi ve stattan ayrıldı.

AZİZ YILDIRIM'DAN BASIN AÇIKLAMASI KARARI

Öte yandan Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, saat 13:30'da Altunizade'deki ofisinde bir basın açıklaması yapacağını duyurdu.

AZİZ YILDIRIM'DAN PAYLAŞIM

Öte yandan Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, kongrenin yapılacağı Ülker Stadı'ndan bir paylaşım yaptı. Yıldırım, yıl sonra ilk kez Ülker Stadyumu'nda.

AZİZ YILDIRIM'A ÇOŞKULU TEZAHÜRAT

Yıllar sonra ilk kez Ülker Stadı'na giden Fenerbahçe Başkan Adayı Azizi Yıldırım, coşkuyla karşılandı.

Spor Haberleri