Erzurumspor'da yıl görev yapan teknik direktör Hakan Kutlu, daha sonra Vanspor'a gitmişti. Vanspor'da 5 ay görev yapan Kutlu, 18 maçta 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 6 mağlubiyetle takımı 24 puanla 11. sırada bırakarak veda etmişti.
Hakan Kutlu'nun Vanspor'dan ayrılınca yaptığı açıklama Erzurumspor'u kızdırdı. Kutlu, "Türkiye’de düşük bütçeli takımlarda futbolcu gelişimini ön planda tutarak, kulüp yapılanmasını daha sağlıklı bir hale getirmek için verilen mücadelenin çoğu zaman karşılık bulmadığını net bir şekilde göstermiştir" diyerek artık doğrudan hedefe oynayan, yüksek bütçeli takımlarda veya Süper Lig seviyesinde çalışmanın daha doğru olacağına karar verdiğini söyledi.
ERZURUMSPOR TEESSÜF ETTİ
Hakan Kutlu'nun bu sözleri Erzurum'da çok konuşuldu.
Gazete Pusula'da yer alan habere göre; 3 yıl görev yaptığı Erzurumspor FK’yı da hedef gösterdiği kariyer planlaması açıklamasında ki ifadelere üzüldüğünü belirten yönetici ve taraftarlar, "Her ne kadar çoğu takımdan düşük bütçeye sahip bir kulüp olsak bile Hakan hocanın bir dediği iki edilmedi. Takımı zor dönemde sahiplenmesi ve küme düşecek denilen takımı hep zirveye oynatmasına rağmen çoğumuzun gönlünde taht kuran hocanın bu açıklamalarını talihsizlik olarak değerlendiriyoruz. Mevcut imkanlar nispetinde zorlu yarışta biz de belki pahalı oyuncu transferi olmadı ama gereken bütçe anlamında ki fedakarlığı yaptığımızı bilen bir hocanın böyle bir açıklama yapmasını doğru bulmadık, bulamıyoruz. Süper Lig'de yüksek bütçeli takımı çalıştırmayı daha çok arayacağına inandığımız Kutlu’ya teessüf ederiz" ifadelerini kullandılar.
SÜPER LİG'İ HEDEFLEDİ SAKARYASPOR'A GİTTİ
Açıklamasında Süper Lig'i hedeflediğini söyleyen teknik direktör Hakan Kutlu, yine TFF 1. Lig'de kaldı.
Hakan Kutlu, bu kez de TFF 1. Lig'de Sakaryaspor'la anlaştı.
Ancak Hakan Kutlu, Sakaryaspor'da 53 günde 7 maçta sıfır çekti. Hiç galibiyet alamadı, 2 beraberlik 7 mağlubiyetten sonra görevine son verildi.
ERZURUM'DA YİNE GÜNDEM
Hakan Kutlu'nun Sakaryaspor'dan ayrılması da Erzurum'da gündem oldu.
Erzurum Güne Bakış gazetesi, "Erzurumspor'dan beri beli doğrulmadı" diye manşet atarak, haberinde şu ifadelere yer verdi:
"Erzurumspor FK çatısı altında yakaladığı istikrar ve taraftarla kurduğu bağ ile hafızalarda yer edinen teknik direktör Hakan Kutlu, Mavi-Beyazlı camiadan ayrıldıktan sonra adeta dikiş tutturamadı. Erzurum’da 91 maçlık dev bir periyodu geride bırakan tecrübeli teknik adamın, sonraki durakları olan Van Spor ve Sakaryaspor maceraları hayal kırıklığıyla sonuçlandı.
Mavi-Beyazlı ekibin başında çıktığı 91 karşılaşmada 38 galibiyet, 20 beraberlik ve 33 mağlubiyet alarak hatırı sayılır bir puan ortalaması yakalayan Hakan Kutlu, Erzurum sonrası çıktığı yolda bu istatistiklerin uzağında kaldı. Erzurumspor’da kazandığı "başarı" etiketi, ne yazık ki yeni takımlarında puan tablosuna yansımadı.
Kutlu yönetimindeki Sakaryaspor, 18. sıraya gerileyerek küme düşme hattının derinliklerine demir attı. Alınan bu sonuçların ardından Sakaryaspor yönetimi de biletini keserek Kutlu ile yolları ayırdı. Erzurumspor'un ardından yönünü kaybeden Hakan Kutlu'nun bir sonraki durağının neresi olacağı ise merak konusu."