Erman Toroğlu'ndan ortalığı karıştıracak iddia: MHK Başkanı hangi takım için talimat verdi

Eski hakem ve yorumcu Erman Toroğlu, MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ile ilgili çok çarpıcı bir iddiada bulundu. Toroğlu, "Buyur buradan yak. Cevabını telefonda değil, kamuoyuna açıklamasını beklerim. Eğer doğru değilse devam etmelisin ama doğruysa istifa etmelisin" ifadelerini kullandı.

Eski hakem ve yorumcu Erman Toroğlu, son haftalardaki hakem kararlarıyla ilgili çarpıcı ifadeler kullanırken, MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun hakemlere söylediği sözleri de açıkladı. Toroğlu, "Buyur buradan yak. Cevabını telefonda değil, kamuoyuna açıklamasını beklerim. Eğer doğru değilse devam etmelisin ama doğruysa istifa etmelisin" ifadelerini kullandı.

Toroğlu, hafta sonu 2 tane büyük maç oynandığını belirtirken, tartışmaları kararları değerlendirdi. Sözcü'deki habere göre Toroğlu, şunları söyledi:
"İki tane büyük maç oynandı. Birinde Barış Alper atılır mı, atılmaz mı sorunu çıktı? VAR çağırdı, bence hakem Cihan Aydın doğru bir iş yaparak Barış Alper’e kırmızıyı göstermedi. Eğer çağırmasaydı, akıllarda kalacaktı. Ertesi akşam Yasin Kol’un uzatmanın son dakikalarına doğru ceza sahası yayının üzerinde başlayan bir ikili mücadelede bulunduğu yer santra yayının üzerinde hem de yan üzerinde. Mücadeleye giren futbolcular nerede, hakem nerede? Santrada ruhunu vermiş, koşmaya gayret ediyor. Pozisyona en az 35 metre uzakta ve penaltıyı çalıyor. Pozisyonu arkalı önlü gören bir hakem öyle bir penaltıyı veremez. O zaman insan olarak şunu düşünüyorum, bir hakem gördüğü pozisyonda hata yapabilir, yanlış görmüştür. Ama önemli bir olay var. Görmediğin bir pozisyona düdük çalarsan o zaman kafanda başka şeyler vardır. Espriyle karışık şunu da söyleyebilirim: Fenerbahçe takımı, Beşiktaş kalecisi Ersin’le üç kez karşı karşıya kaldı, net fırsatları kaçırdı. Vakit de bitiyor, gemi kalkıyor artık, siz atamadınız bari ben halledeyim” dedi o zaman. Penaltıyı verdikten sonra penaltı pozisyonunun içindeki Beşiktaşlı oyuncu hakemin gözünün içine baka baka kendi iki parmağını kendi gözüne sokarak ‘Kör müsün!’ hareketi yapıyor. Kesinlikle sarı kart gerekir. Hemen yanındaki Fenerli futbolcu seyirciye dönerek daha yüksek bağırmalarını istiyor ‘hakem ve VAR etki altında kalsın’ diye. Dönüp ona da centilmenliğe aykırı hareketten sarı kart göstermesi gerekir ama nerede? Hakem o sırada ruhunu vermiş durumda. Düşünecek hali yok, zaten koşacak hali de kalmamıştı. Nereden bakarsanız bakın, rezalet bir olay."

GÜNDOĞDU HAKEMLERE NE SÖYLEDİ?

Erman Toroğlu, MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ile ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı:
"MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu son üst düzey hakem seminerinde şöyle iki cümle sarf ediyor mu? Kendisine soruyorum çünkü çok merak ediyorum. Üst düzey hakemlere hitap eden Gündoğdu takım ismi vermeden, 'Bakın arkadaşlar size bir şey söyleyeceğim: Bir takım var, teknik adamı sahanın içinde sizi taciz ediyor, çemkiriyor, devamlı itiraz ederek seyirciyi üzerinize yolluyor. O kulübün yöneticileri de aynı işleri yapıyorlar. Ama bir başka kulübün ne teknik adamı ne idarecisi size hiçbir şey yapmıyor ve söylemiyor. Sessiz kalıyorlar. Peki, o zaman siz bu durumlarda pozitif bir ayrımcılık yapmayı düşünmüyor musunuz?' Buyur buradan yak! Cevabını telefonda değil, kamuoyuna açıklamasını beklerim. Eğer doğru değilse devam etmelisin ama doğruysa istifa etmelisin. Bu kadar net."

Spor Haberleri