Erdoğan'dan Jose Mourinho'ya Uyarı: İstikbaliyle Oynamamak Lazım

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda maçı dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Fenerbahçeli olmasıyla bilinen Erdoğan, takımın gözde futbolcusu Ferdi Kadıoğlu hakkında da flaş açıklamalarda bulundu ve Jose Mourinho'yu uyardı.

A Milli Futbol Takımı, dün Euro 2024 mücadelesinde Hollanda'ya 2-1 yenilerek turnuvaya çeyrek finalde veda etti. Nefes kesen mücadelede alınan mağlubiyet sonrası A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montello eleştirilerin hedefi olurken, tartışmalara AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da katıldı.

Mücadeleyi yerinde takip eden Erdoğan, Hollanda maçı dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın mağlubiyet faturasının kesildiği Montella'ya "O kendini zaten ispatlamış bir isim. Dolayısıyla da elinden geleni ortaya koymaya çalışıyor, yapıyor" sözleriyle sahip çıkması dikkat çekti.

"FERDİ’NİN DE İSTİKBALİYLE OYNAMAMAK LAZIM"

Konuşmasının devamında özellikle geçtiğimiz sezon gösterdiği performans ile bir çok Avrupa kulübünün ilgisini çeken Ferdi Kadıoğlu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Jose Mourinho'yu Ferdi'nin olası Avrupa transferi konusunda uyardı.

"Ben bu maçlarda görev alan futbolcularımızın hiçbirini birbirinden ayırt edemem. Hepsi de gerçekten ortaya kabiliyetlerini döktüler" diyen Erdoğan, konuşmasının devamında Ferdi Kadıoğlu hakkında, "Yani şimdi mesela bakıyorsun bir Ferdi Kadıoğlu’na, çok hırslı. Topu aldığı zaman, söktüğü zaman geriden forvete katılması çok çok sağlam. Şimdi onunla ilgili bazı rakamlar konuşuluyor. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Morinho, ‘gidemez’ dedi. Ferdi’nin de istikbaliyle oynamamak lazım" diye konuştu.

FERDİ'YE ARSENAL VE BORUSSİA DORTMUN İLGİSİ

Fenerbahçe'nin gözde futbolcusu Ferdi Kadıoğlu, geçtiğimiz sezon gösterdiği performans ile Avrupa devlerinin ilgisini çekmeyi başardı. Basına sızan iddialara göre geçtiğimiz sezon İngiltere Premier Lig şampiyonluğunu bir kez daha Manchester City'e kaptıran Arsenal ile son Şampiyonlar Ligi finalisti Borussia Dortmund'un Ferdi Kadıoğlu'unu kadrosuna katmak istediği konuşulmuştu.

Ancak, Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü teknik direktörü Jose Mourinho, güçlü bir kadro oluşturmak adına oyuncuyu elden çıkarmak istemiyor. Mourinho'nun Ferdi'ye ancak 40 milyon avro teklif geldiği takdirde gitmesine izin vereceği konuşuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ferdi Kadıoğlu konusunda Mourinho'ya yaptığı uyarı sonrası tecrübeli teknik direktörün ne karar vereceği merak konusu oldu.

Spor Haberleri