Messi'nin Yıkadığı Bebek EURO 2024'te Tarihe Geçti

EURO 2024'e damgasını vuran Lamine Yamal, tarihe geçti. Dün oynanan İspanya-Fransa karşılaşmasında ülkesini finale taşıyan Yamal, attığı golle birlikte Avrupa şampiyonaları tarihinin en genç gol atan oyuncusu olmayı başardı. Efsaneler arasında adını yazdıracağı öngörülen Yamal'ın Arjantin'in efsanesi Messi ile birlikte şok eden bir fotoğrafı ortaya çıktı.

Üç kez Avrupa şampiyonu olan İspanya, EURO 2024'ün ilk finalisti oldu. İspanya, Fransa'yı dün gerçekleşen karşılaşmada 2-1 yenerek adını yeniden finale yazdırdı.

Maça damga vuran ismi ise İspanya'nın 17 yaşındaki Lamine Yamal oldu. Yamal, 21. dakikada ceza sahası dışından sol ayağıyla uzak köşeye çektiği plase şutta topu ağlarla buluşturdu. Yamal bu golle bu golle birlikte Avrupa şampiyonaları tarihinin en genç gol atan oyuncusu olmayı başardı.

Futbol yorumcuları tarafından adını altın harflerle yazdıracağı öngörülen Yamal, maçın en çok konuşulan ismi oldu.

MESSI VE YAMEL'İN EFSANE FOTOĞRAFI

Efsaneler arasında adını yazdıracağı öngörülen Yamal'ın Arjantin'in efsanesi Messi ile birlikte şok eden bir fotoğrafı ortaya çıktı. Meğer, Messi 2007 yılında UNICEF için düzenlenen bir çekimde henüz 6 aylık olan Yamal ile bir araya gelmiş ve Yamal'ı yıkarken poz vermiş...

17 yıl önce, Joan Monfort, bir yardım takvimi için Lionel Messi'nin bebekli fotoğraflarını çekerken, o zamanlar futbol dünyasında henüz bilinmeyen bir isim olan Lamine Yamal'ın ailesiyle tesadüfen eşleştirildiğini bilmiyordu. Şimdi ise 16 yaşındaki İspanyol genç, EURO 2024'te İspanya Milli Takımı için parlıyor ve turnuvanın en dikkat çeken isimlerinden biri haline geldi.

Monfort, fotoğraf çekiminin 2007 sonbaharında, Barcelona'nın Camp Nou stadyumundaki misafir takım soyunma odasında gerçekleştiğini anlattı. Barcelona oyuncuları, bir UNICEF yardım kampanyasının parçası olarak çocuklar ve aileleriyle poz veriyordu.

Messi'nin poz verdiği isim ise henüz 6 aylık olan Yamal...

Messi o zamanlar 20 yaşındaydı ve şimdiden büyük bir yetenek olarak görülüyordu, ancak Barcelona ve Arjantin için kendi neslinin en seçkin oyuncusu olarak damgasını vurması birkaç yıl alacaktı. Messi gibi Lamine Yamal da Barcelona'nın ünlü La Masia gençlik akademisinden geçti.

Spor Haberleri